O revizuire a medicamentelor prescrise pacienților cu multimorbiditate a determinat reducerea medicamentelor necesare acestora

©

Autor:

O revizuire a medicamentelor prescrise pacienților cu multimorbiditate a determinat reducerea medicamentelor necesare acestora
Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea de Medicină și Științe ale Sănătății din cadrul Colegiului Regal al Chirurgilor din Irlanda privind medicamentele administrate de către medici pentru persoanele în vârstă a condus la o reducere generală a numărului de medicamente prescrise.
Există un număr tot mai mare de persoane în vârstă care trăiesc cu afecțiuni medicale multiple, cunoscute sub numele de multimorbiditate, cărora li se prescriu mai multe medicamente. Acest lucru creează provocări semnificative pentru sistemul de sănătate în general în ceea ce privește costurile, precum și pentru individ (și îngrijitorii lor) în a face față administrării unui număr mare de medicamente, dar și pentru medici, nevoiți să decidă ce medicamente să prescrie.

Proiectul de cercetare SPPiRE (Sprijinirea prescripției la persoanele în vârstă cu multimorbiditate și polifarmacie semnificativă în asistența primară) și-a propus să abordeze aceste provocări. În acest sens, oamenii de știință au derulat un studiu care a implicat 51 de medici de familie și 404 de pacienți din Republica Irlanda. Pacienții mai în vârstă cu multimorbiditate care luau cel puțin 15 medicamente obișnuite au fost invitați să participe la o evaluare a medicamentelor cu medicul lor de familie.

Revizuirea a inclus screeningul prescripției lor pentru combinații potențial inadecvate de medicamente, luarea în considerare a oportunităților de oprire a medicamentelor și evaluarea priorităților pacientului pentru tratament. Apoi, cercetătorii au evaluat dacă revizuirea medicamentelor furnizate de medicul de familie a redus numărul de medicamente și a îmbunătățit calitatea prescrierii.

S-a înregistrat o reducere semnificativă a numărului de medicamente în grupul de intervenție comparativ cu grupul de control, peste 800 de medicamente fiind oprite la 208 pacienți de intervenție.

Calitatea prescrierii a fost, de asemenea, evaluată, utilizând o listă de verificare a combinațiilor potențial inadecvate de medicamente. Deși nu au existat îmbunătățiri semnificative ale calității prescrierii în grupul de intervenție în comparație cu grupul de control, în general au existat îmbunătățiri în ambele grupuri în timpul perioadei de studiu.

sursa: News Medical

Data actualizare: 07-01-2022 | creare: 07-01-2022 | Vizite: 393
Bibliografie
Study leads to reduction in the number of medicines prescribed for older people, link: https://www.news-medical.net/news/20220105/Study-leads-to-reduction-in-the-number-of-medicines-prescribed-for-older-people.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!