Oamenii cu similitudini faciale au probabil ADN asemănător

©

Autor:

Oamenii cu similitudini faciale au probabil ADN asemănător
Un studiu care a integrat o serie de fotografii cu oameni asemănători fizic, dar neînrudiți genetic, a relevat faptul că similitudinea facială este asociată unor variante de gene comune.
Cercetătorii au analizat probe de ADN de la participanți, demonstrând faptul că asemănarea facială puternică este asociată cu gene comune.

Studiul publicat recent în jurnalul Cell Reports oferă o perspectivă rară asupra asemănării umane, oamenii având genotipuri comune, chiar dacă există discordanțe la nivel de epigenom ori microbiom.

Prin studiu, oamenii de știință au reușit să caracterizeze molecular ființe umane aleatorii, care împărtășesc în mod obiectiv trăsături faciale similare. Au recrutat 32 de perechi de oameni asemănători fizic, au măsurat prin procesul de recunoaștere facială și a trei algoritmi trăsăturile acestora, urmând ca participanții să completeze un chestionar biometric și cu privire la stilul de viață și să furnizeze mostre de ADN din salivă.

În concluzie, rezultatele obținute au demonstrat genotipurile similare ale indivizilor, cu deosebiri doar la nivelul metilării ADN-ului și a microbiomului. Au mai fost identificate asemănări cu privire la greutate, înălțime, dar și alte comportamente (fumat, educație).
Astfel, caracteristicile moleculare pot influența construcția faciesului, dar și comportamentul uman.

Rezultatele vor avea implicații viitoare în medicina legală și în diagnosticul genetic, fotografiile oferind indicii cu privire la genomul avut.

sursa: Science Daily
foto: Look-alike humans identified by facial recognition algorithms show genetic similarities. Cell Reports, 2022

Data actualizare: 25-08-2022 | creare: 25-08-2022 | Vizite: 406
Bibliografie
People with similar faces likely have similar DNA, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/08/220823115609.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: