Ora la care alegem să mâncăm ne poate influența sănătatea mintală
Autor: Domșa Dariana

Din punct de vedere statistic, nivelurile de depresie au crescut cu 26% în rândul celor care au mâncat noaptea, în timp ce nivelul depresiei a crescut cu 16%. Sănătatea mintală a celor care au mâncat pe timpul zilei nu a fost afectată, ceea ce indică faptul că ora mesei influențează dispoziția.
Pentru studiu, cercetătorii au recrutat 19 participanți, majoritatea bărbați, pe care i-au supus unui protocol de desincronizare forțată, pentru a obține nealinierea circadiană, iar ulterior i-au separat în mod aleatoriu în două grupuri. Participanții din primul grup au avut mese conform unui ciclu de 28 de ore, ceea ce înseamnă că au mâncat atât ziua, cât și noaptea, în timp ce participanții din grupul al doilea au mâncat exclusiv pe timpul zilei. Cercetătorii au evaluat nivelurile de depresie și anxietate în fiecare oră.
Potrivit rezultatelor, ora mesei a afectat semnificativ dispoziția participanților. În timpul schimbului de noapte simulat, care a avut loc în ziua a patra, participanții din primul grup au prezentat o dispoziție similară cu cea a persoanelor cu depresie sau anxietate, comparativ cu prima zi de studiu, în care stătea de dispoziție a fost una bună. În cazul participanților din cel de-al doilea grup, care au mâncat doar pe timpul zilei, nu au fost evidențiate modificări ale stării de spirit între zile.
sursa: Science Medical
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni