Pacienții cu cancere de cap și gât pozitive pentru HPV pot răspunde la tratamentul cu inhibitori ai punctelor de control

©

Autor:

Pacienții cu cancere de cap și gât pozitive pentru HPV pot răspunde la tratamentul cu inhibitori ai punctelor de control
Celulele imune care sunt principalele ținte ale inhibitorilor punctului de control imun sunt prezente la pacienții cu tumori ale capului și gâtului care sunt pozitive pentru virusul papiloma uman (HPV), potrivit unui nou studiu. Rezultatele au implicații pentru modul în care imunoterapia ar putea fi utilizată pentru tratarea acestui tip de cancer de cap și gât.
Studiul actual se concentrează pe tumorile capului și gâtului care sunt pozitive pentru virusul papiloma uman (HPV), care devine unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer de cap și gât tratate în lumea occidentală. Rezultatele studiului, publicate în revista Nature, sugerează că inhibitorii punctelor de control, care au transformat tratamentul mai multor tipuri de cancer, ar putea fi eficienți în mod unic împotriva acestui tip de cancer. Rezultatele indică, de asemenea, că abordarea experimentală a vaccinării terapeutice pentru cancerul HPV+ ar putea fi extinsă pentru a include mai multe elemente ale virusului, pentru a declanșa potențial un răspuns imun mai larg și mai puternic.

Echipa de cercetători a dorit să afle mai multe despre diferitele tipuri de celule „ucigașe” prezente în cancer, precum celulele T CD8, capabile să detecteze și să distrugă celulele infectate cu virus sau celulele tumorale, dacă nu sunt constrânse de semnale de reglementare. Receptorul inhibitor PD-1 este extrem de exprimat pe celulele T CD8 epuizate în infecțiile virale cronice și cancerul, iar celulele imune PD-1 + CD8 T, țintele principale ale inhibitorilor punctului de control imun, sunt cruciale pentru menținerea răspunsurilor celulelor T CD8 specifice tumorii. Majoritatea inhibitorilor disponibili în prezent, cum ar fi pembrolizumab și nivolumab, blochează calea de semnalizare PD-1.

Cercetătorii consideră rezonabil să presupună că celulele imune T CD8 specifice HPV ar oferi în mod similar o explozie proliferativă ca raspuns la blocarea PD-1 la pacienții cu tumori ale capului și gâtului care sunt pozitive pentru virusul papiloma uman. Descoperirile cercetătorilor îmbunătățesc înțelegerea răspunsurilor celulelor T CD8 în micro-mediul tumorii în cancerele de orofaringe legate de HPV si probabil alte tumori mediate viral. Uitându-se atât la tumorile primare, cât și la ganglionii limfatici metastatici, cercetătorii au reușit să detecteze atât celulele T CD8 tumorale asemănătoare tumorii, care pot prolifera ca răspuns la peptidele HPV, cât și celulele mai diferențiate terminal, care nu proliferează.

sursa: Science Daily
foto: EMORY news

Data actualizare: 04-09-2021 | creare: 04-09-2021 | Vizite: 460
Bibliografie
Immunotherapy for HPV+ head and neck cancer: Awakening the force within, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/09/210901113718.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Noi date privind vaccinarea în prevenția și tratamentul cancerului
  • Inhibitorii enzimatici ar putea reprezenta noile opțiuni terapeutice împotriva cancerului
  • Medicament candidat care oferă o abordare nouă și promițătoare pentru tratarea cancerului
  •