Patchouli

©

Autor:

Aroma se elibereaza prin oxidarea frunzelor. Frunzele arbustului se tin la maturat de ore inainte de a fi distilate, iar uleiul este aspru. Pe masura ce se matureaza, uleiul devine un sirop maroniu, dezvoltand aroma specifica. Uleiul provine din Indonezia, India si in special China. Patchouli (Pogostemon cablin) este utilizat pentru a tine departe moliile.

Familie: Lamiaceae (Labiatae)

Extractie: Distilare din frunze fermentate.

Nota parfumului: Baza.

Descriere aromatica: Greoi, dulce, padure, asemanator cu vanilia.

Proprietati: Antidepresiv, antiinflamator, antiseptic, astringent, diuretic, sedativ.

Actiune medicala: Anxietate, celulita, piele crapata, depresie, eczeme, sindrom premenstrual, cicatrici. Ajuta la reducerea apetitului, retentiei de apa, a oboselii si a inflamatiei.

Uz cosmetic: Regenerator celular si antiseptic, trateaza eczemele, pielea matura sau crapata si matreata.

Actiune emotionala: Patchouli combate starile de nervozitate si depresie.

Combinatii: Geranium, levantica, portocal amar.

Data actualizare: 08-08-2013 | creare: 16-12-2008 | Vizite: 3229
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:
  • Santal
  • Chimen (Carum carvi)
  • Nard
  • Inula

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.