Pericolul fructelor de mare la copii

©

Autor:

Pericolul fructelor de mare la copii
Moluștele, inclusiv moluștele, stridiile și crustaceele, sunt cunoscute pentru conținutul lor ridicat de antioxidanți, proteine ​​și acizi grași omega-3. Cu toate acestea, pe măsură ce ratele de consum de crustacee au crescut la nivel mondial, la fel a crescut și prevalența alergiilor la crustacee. O revizuire recentă publicată în Nutrients se concentrează pe epidemiologie, patogeneză, semne și simptome clinice, diagnostic și management al alergiilor la crustacee, cu un accent special pe copii.
Aproximativ 2,5% din populația lumii este afectată de alergii la crustacee, anumite regiuni, precum Thailanda, Taiwan, Singapore și Vietnam, înregistrând rate mai mari. Cercetarea explorează semnele și simptomele clinice ale alergiilor la crustacee, remarcându-se că manifestările variază mult între copii și adulți. Copiii prezintă adesea simptome cutanate, în timp ce adulții au de obicei simptome orofaringiene. Revizuirea discută, de asemenea, atât reacțiile alergice mediate de IgE, cât și cele non-IgE la copii, acest din urmă tip fiind recunoscut mai frecvent. Reacțiile adverse la crustacee pot fi cauzate și de contaminarea virală și bacteriană, precum și de acumularea de alge toxice în crustaceele hrănite cu filtrare.

Diagnosticul și gestionarea alergiilor la crustacee sunt subliniate, clinicienii recomandând o abordare treptată care include teste de alergie, cum ar fi testele cutanate (SPT) și testele sIgE din sânge. Alte teste de diagnostic, cum ar fi diagnosticul rezolvat pe componente (CRD) și testele de activare a bazofilelor (BAT), pot fi utilizate în anumite cazuri. Este evidențiată importanța luării în considerare a reactivității încrucișate și a efectuării unei analize alergice pentru diferite tipuri de alergeni de crustacee. Metoda de diagnostic standard de aur este provocarea alimentară orală dublu-orb controlată cu placebo (DBPCFC).

Cercetarea menționează, de asemenea, potențialul imunoterapiei cu alergeni alimentari (FAI) în îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu alergii la crustacee, dar notează că sunt necesare mai multe cercetări, în special pentru populația pediatrică. Se încheie prin a sublinia necesitatea unor studii de cohortă la scară largă pentru a valida eficacitatea clinică a imunoterapiilor specifice alergenilor și a îmbunătăți acuratețea diagnosticului, testele in vitro fiind promițătoare în acest sens.

sursa: News Medical
foto: Lesterman / Shutterstock.com

Data actualizare: 14-06-2023 | creare: 14-06-2023 | Vizite: 238
Bibliografie
From delicacy to danger: The rising tide of shellfish allergies in children revealed, link: https://www.news-medical.net/news/20230613/From-delicacy-to-danger-The-rising-tide-of-shellfish-allergies-in-children-revealed.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: