Potrivit cercetătorilor, motivele pentru care nu dezvăluim unele lucruri despre noi nu sunt întemeiate

©

Autor:

Potrivit cercetătorilor, motivele pentru care nu dezvăluim unele lucruri despre noi nu sunt întemeiate
O cercetare recentă analizează modul în care oamenilor le este frică să împărtășească informații negative despre ei înșiși, de teama de a nu fi judecați aspru. Cercetarea, desfășurată de McCombs School of Business, dezvăluie că aceste temeri sunt exagerate. Studiul arată că atunci când participanții au depășit frica și au dezvăluit un secret, persoanele în care au avut încredere au fost mult mai înțelegătoare decât se așteptau.
Amit Kumar, co-autorul studiului și profesor asistent de marketing la Texas McCombs, subliniază că, în timp ce noi ne concentrăm pe conținutul informației negative, destinatarii apreciază trăsăturile pozitive necesare pentru a dezvălui acest secret, cum ar fi încrederea, onestitatea și vulnerabilitatea.

Cercetarea, care a inclus 12 experimente, a identificat mai multe aspecte cheie:
  • Așteptări prea scăzute: Participanții au anticipat că vor fi judecați mai aspru decât au fost în realitate.
  • Așteptări neconforme: Decizia de a dezvălui sau ascunde informații era influențată de modul în care participanții credeau că vor fi evaluați.
  • Efectul dezvăluirii: Recipienții au evaluat sinceritatea și încrederea celor care dezvăluie informații mai pozitiv decât se așteptau aceștia.
  • În diverse relații: Participanții au împărtășit secrete unor străini, cunoștințe, prieteni apropiați, membri ai familiei și parteneri romantici, cu rezultate similare.
  • Secrete ușoare vs. grele: Chiar și pentru secrete mai dificile, participanții au supraestimat impactul acestora.
  • Onestitatea este benefică: Într-un experiment, informarea participanților despre supraestimarea impactului negativ al dezvăluirilor a încurajat mai multă deschidere.

În încheiere, Kumar sugerează că aceste lecții pot fi aplicate și în mediul de afaceri, subliniind că înțelegerea modului în care oamenii gândesc, simt și se comportă poate ajuta la navigarea mai eficientă a relațiilor de la locul de muncă. Dezvăluirea informațiilor negative ar putea fi benefică, deoarece arată caldură, încredere și onestitate, contribuind astfel la construirea unei relații de încredere cu colegii.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 16-01-2024 | creare: 16-01-2024 | Vizite: 431
Bibliografie
The (wrong) reason we keep secrets, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2024/01/240104150149.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: