Riscul de apariție al cancerului digestiv poate fi înjumătățit cu ajutorul aspirinei

©

Autor:

Riscul de apariție al cancerului digestiv poate fi înjumătățit cu ajutorul aspirinei
Rezultatele unui nou studiu arată că utilizarea pe termen lung a aspirinei reduce aproape la jumătate șansele de dezvoltare a cancerelor digestive (cancer gastric, colorectal, esofagian, pancreatic, hepatic).

Dintre toate tipurile de cancer din sfera digestivă, se consideră că cel colorectal este cel mai răspândit în lumea occidentală. În Statele Unite, această formă de malignitate reprezintă a doua cauză de mortalitate în cazul deceselor cauzate de cancer.

Stilul de viață sănătos și examinările regulate de tip screening sunt principalele lucruri pe care le putem face ca să prevenim cancerul. În plus față de acestea, un număr tot mai mare de studii indică o altă modalitate de prevenire a malignității și anume utilizarea aspirinei.

Profesorul Kelvin Tsoi de la Universitatea din Hong Kong a analizat împreună cu echipa sa peste 600.000 de pacienți, într-un studiu care a durat 10 ani. Dintre aceștia, 200.000 de pacienti au utilizat zilnic în medie 80 mg aspirină. Riscul cancerului digestiv a scăzut cu până la 47%.

Mai exact, utilizatorii de aspirină au avut un risc cu 47% mai mic de cancer hepatic și esofagian, cu 38% mai mic de cancer de stomac și cu 34% mai mic pentru cancerul pancreatic. De asemenea, riscul pentru cancerul colorectal a scăzut cu 24%.

În ceea ce privește cancerele non-digestive, aspirina a scăzut semnificativ riscul de leucemie, cancer pulmonar și cancer de prostată, dar nu a avut impact asupra altor tipuri de cancer (cum ar fi cancerul de sân, cancerul vezical, cancerul de rinichi și mielomul multiplu).

Autorii studiului au concluzionat că utilizarea pe termen lung a aspirinei poate reduce tipurile majore de cancer gastrointestinal.

Sursa: Medical News Today

Data actualizare: 16-02-2020 | creare: 07-11-2017 | Vizite: 1111
Bibliografie
Aspirin slashes risk of gastrointestinal cancer, link: https://www.medicalnewstoday.com/articles/319917.php
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Aspirina ar putea opri răspândirea tumorilor în cancerul pancreatic și de colon
  • Aspirina în doze mici poate reduce riscul de apariție a cancerului de sân
  • Aspirina, un remediu bun pentru prevenirea coagulării sângelui după intervențiile chirurgicale la genunchi
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum