Rolul dietei, al exercițiilor fizice și al modificării stilului de viață în tratarea disfuncției erectile
Autor: Advertorial oferit de Vigoforte.ro
Disfuncția erectilă este o tulburare medicală frecventă, care scade calitatea vieții bărbaților. Factorii de risc includ starea generală de sănătate, prezența diabetului zaharat și a bolilor cardiovasculare, a tulburărilor psihologice și genito-urinare.
Toți acești factori pot fi preveniți prin adoptarea unui stil de viață sănătos și activ, urmând o dietă echilibrată, bogată în nutrienți și efectuând regulat exerciții fizice. De asemenea, fumatul și alcoolul trebuie limitate, chiar evitate, iar somnul trebuie îmbunătățit prin adoptarea unei rutini.
Suplimentele pe bază de plante pot ajuta la ameliorarea disfuncției erectile, însă nu sunt la fel de eficiente precum medicamentele special concepute pentru aceasta, care au capacitatea de a o trata.
Dieta și disfuncția erectilă
Dieta necorespunzătoare poate favoriza apariția unor afecțiuni, precum diabetul sau obezitatea, care pot crește riscul de disfuncție erectilă.
Un studiu din anul 2018 a arătat faptul că disfuncția erectilă este mai puțin frecventă la persoanele care urmează o dietă mediteraneană. De asemenea, este foarte important consumul a cât mai multe alimente bogate în flavonoide, care sunt eficiente în prevenirea impotenței datorită capacității lor de a crește fluxul sangvin și a concentrației oxidului nitric în sânge.
Ce poți mânca
Dacă suferi de disfuncție erectilă, este indicat să consumi cât mai multe fructe și legume, pește, cacao și ciocolată neagră, cereale și nuci, precum și diverse ceaiuri și vin, în special cel roșu.
Ce nu poți mânca
În cazul în care funcția erectilă este afectată, trebuie să eviți consumul de carne roșie, alimente procesate și cereale rafinate.
Exercițiile și disfuncția erectilă
Orice tip de exerciții fizice, de la înot la tenis, reduc simptomele și pot contribui la inversarea disfuncției erectile. Acestea îmbunătățesc fluxul sangvin, care este necesar pentru o erecție puternică. De asemenea, exercițiile cu greutăți cresc producția de testosteron, ceea ce este benefic atât pentru puterea erecției, cât și pentru apetitul sexual.
Mecanismele prin care activitatea fizică ameliorează impotența includ îmbunătățirea aptitudinii cardiovasculare și a disfuncției endoteliale, creșterea concentrației de oxid nitric derivat endotelial, scăderea stresului oxidativ, precum și creșterea stimei de sine și îmbunătățirea sănătății mentale, toate având un impact pozitiv asupra problemelor fizice și psihologice asociate cu disfuncția sexuală.
Exerciții recomandate pentru a ameliora simptomele disfuncției erectile sunt exercițiile Kegel și cele aerobice.
Exercițiile Kegel
Exercițiile Kegel întăresc mușchii planșeului pelvin și, de aceea, s-au dovedit utile în cazul disfuncției erectile. Acestea activează și întăresc mușchii ischiocavernoși și bulbocavernoși din zona pelvină, care înconjoară penisul și au un rol important în timpul erecției. Exemple de astfel de exerciții sunt încordarea stând culcat pe o parte, încordarea stând pe un scaun și încordarea stând culcat pe spate.
Exercițiile aerobice
Exercițiile aerobice, cum ar fi mersul pe jos în ritm alert, alergatul, înotul și ciclismul, ajută la funcționarea optimă a sistemului circulator. De notat este faptul că, dacă alegi ciclismul ca activitate sportivă, este important să îți achiziționezi un scaun pentru bicicletă care să reducă presiunea de la nivelul perineului, pentru a nu agrava disfuncția erectilă.
Schimbări ale stilului de viață și disfuncția erectilă
Un stil de viață sănătos, activ și fără vicii te poate ajuta să previi și să tratezi disfuncția erectilă. Cele mai importante și totodată necesare modificări pe care le poți face pentru a avea o viață sexuală sănătoasă, sunt: renunțarea la fumat, adoptarea unei rutini de somn, gestionarea tensiunii arteriale și tratarea depresiei.
Renunță la fumat
Atât fumatul activ, cât și cel pasiv, dăunează vaselor de sânge, îngreunând astfel transportul sângelui în tot corpul, inclusiv în zona genitală. Odată ce renunți la fumat, sănătatea începe să se îmbunătățească imediat, inclusiv tensiunea arterială.
Prioritizeaza un somn calitativ
Lipsa unui somn profund și odihnitor are un impact semnificativ asupra performanțelor sexuale masculine. În cazul bărbaților cu apnee, studiile au arătat că utilizarea unui aparat care să le îmbunătățească somnul, a dus și la îmbunătățirea funcției erectile.
Gestionează tensiunea arterială
Hipertensiunea sau tensiunea arterială ridicată este o cauză frecventă a disfuncției erectile, deoarece poate interfera cu fluxul sangvin către zona genitală și, de aceea, trebuie prevenită sau tratată. Dezavantajul este că unele dintre medicamentele utilizate pentru a gestiona această afecțiune au efecte secundare asupra aparatului reproducător, însă cele mai noi medicamente au fost create astfel încât să se evite aceste reacții adverse.
Tratează depresia
Depresia și stima de sine scăzută contribuie la afectarea sănătății sexuale, inclusiv a capacității de a obține și menține o erecție fermă. Depresia și disfuncția erectilă sunt direct legate, deoarece se pot provoca și agrava reciproc, însă ambele pot fi ținute sub control. Depresia poate fi tratată prin tratament cu antidepresive și prin terapie.
Ce suplimente alimentare pe bază de plante pot ajuta in cazul disfunctiei erectile ?
Suplimentele pe bază de plante au o oarecare eficiență dacă acestea conțin substanțe precum L-arginina, Tribulus Terrestris sau Panax Ginseng.
Un astfel de produs este VigoForte care este concepută pentru a promova erecții mai ferme și de lungă durată, ajutând bărbații să-și recapete încrederea în performanța lor sexuală. Este realizat dintr-un amestec de ingrediente naturale care sunt cunoscute pentru proprietățile lor afrodisiace, asigurând o soluție sigură și eficientă.
Produsul este ambalat discret, iar producatorii ofera si posibilitatea livrarii direct la easybox, in cazul ca doresti sa ai un program mai incarcat si nu mai vrei sa astepti dupa curier.
Nu lăsa grijile legate de performanță sexuală să vă împiedice bucuria unei vieți amoroase vibrante și pasionale. Redescoperă plăcerea intimității, sporește-ți increderea și fă ca fiecare moment să conteze.
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- De cate ori e normal sa faci sex pe saptamana?
- Sexul anal... poate fi insarcinata?
- Mai sunt virgina?
- 15 cm la 18 ani?
- Penis mic... am nevoie de un sfat... Help me please!!!
- Marimea penisului
- Sex anal/oral
- Probleme cu erectia / Penis moale
- Himenul-semnul virginităţii?
- Am nevoie sa fac dragoste, dar nu am cu cine