Sexul anal

©

Autor: Redacția ROmedic

Sexul anal

De ce trabuie ca cineva sa aiba un contact sexual anal?

Pentru multi oameni sexul anal este taboo. In anii 90 sexul anal a fost foarte criticat datorita virusului HIV, acesta transmitandu-se usor astfel. Totusi sexul anal este foarte apreciat de unii iar altii il urasc. Altii se simt tentati tocmai pentru ca este atat de misterios si necunoscut.

 

Ce este analingus?

O alta parte a corpului care unor oameni le face placere sa o linga sau suga este anusul. Acesta are jumatate din terminatiunile nervoase in zona pelviana si multi oameni gasesc foarte excitanta atingerea acestei zone. Exista insa unele masuri de precautie care trebuie luate in considerare in cazul anilingus-ului. Anusul si rectul poarta multe bacterii care traiesc in partea inferioara a tubului digestiv, practicarea anilingus-ului putand fi foarte riscanta datorita posibilitatii infestarii cu aceste bacterii.

 

Doare sexul anal?

Sexul anal nu ar trebui sa doara. Daca acest lucru se intampla inseamna ca nu faceti ce trebuie. Cu destul lubrifiant si rabdare este foarte posibil ca sexul anal sa va placa si chiar sa devina un mod sigur si placut de a va imbogati viata sexuala. Totusi unii nu accepta sexul anal si trebuie sa le respectati limitele.

 

Poate aduce placere sexul anal?

Placerea pe care o aduce sexul anal provine din mai multe surse. Facand ceva "obraznic" face placere multora mai ales cand este vorba de sex iar "condimentarea" vietii sexuale care a devenit plictisitoare poate fi benefica. Componenta fizica a placerii sexuale anale este diferita de oricare alta senzatie. Rectul este captusit cu nervi care comanda creierului producerea unor placeri intense atunci cand sunt stimulati. Pentru barbati glanda prostatica produce placeri foarte mari iar penisul este stimulat prin penetrarea de catre muschii anusului intr-un mod unic.

 

Ce imi trebuie pentru a avea un contact sexual anal?

Cele mai importante sfaturi legate de sexul anal sunt folosire lubrifiantilor a prezervativului si inzestrarea cu ceva mai multa rabdare. Nu folositi lubrifianti pe baza de uleiuri si verificati daca acestia sunt compatibili cu folosirea prezervativului. Lubrifiantii pe baza de uleiuri si uleiurile pentru bebelusi pot distruge prezervativul cu mult inainte de terminarea actului sexual.

 

Trebuie se folosesc prezervativul?

Chiar daca sunteti siguri de sanatatea partenerului folosiea prezervativului este indicata datorita faptului ca rectul este purtator de multe bacterii care va pot imbolnavi.

 

Cum se pregateste sexul anal?

Rabdarea este foarte importanta. Prima penetrare este dificila pentru ca anusul este o portiune foarte stramta, la deschiderea exteriaora a rectului, avand rolul de a controla eliminarea fecalelor. Este partial sub control voluntar si partial sensibil la stimulenti. Partenerul trebuie sa stea relaxat iar tu poti incepe prin penetrarea anusului cu degetul sau cu un alt obiect sexual mai suptire decat penisul ce in prealabil a fost bine lubrfiat. Trebuie sa astepti ca anusul sa se acomodeze cu acesta. Continua apoi prin introducerea unui al doilea deget pentru a te apropia de grosimea penisului (probabil un al doilea deget este suficient). Dupa acomodarea cu aceasta grosime poti incerca penetrarea cu penisul.

 

Ce pozitie ar trebui sa folosesc?

Pentru actul propriu-zis, alegerea pozitiei este foarte importanta. Multe femei prefera sa fie deasupra astfel putand sa controleze penetrarea, altele prefera sa stea in genunchi si aplecate in fata sau sa stea pe intinse pe o parte penetrarea avand loc din lateral. Intotdeauna asculta-ti partenerul iar daca in timpul actului apare durerea trebuie folosit mai mult lubrifiant. Atentie la penetrare si nu fiti brutali pentru a nu provoca dureri care pot strica placere contactului.

 

Pot ramane insarcinata prin sex anal?

Tehnic acest lucru nu se poate intampla pentru ca sperma nu are cum sa ajunga in vagin. Insa daca sperma se scurge in afara rectului si intra I contact cu vaginul este posibila produceea unei sarcini.

 

Daca nu imi face placere?

Poti descoperi ca sexul anal nu este pentru tine. Nu este nici o problema. Nimeni nu este obligat sa faca practice sexul anal.


Data actualizare: 28-11-2019 | creare: 09-01-2007 | Vizite: 142080
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum