Trei liceene din Miami au inventat paiul care arată dacă băutura conține drogul violului

©

Autor:

Trei liceene din Miami au inventat paiul care arată dacă băutura conține drogul violului
Potrivit statisticilor, în Statele Unite una din cinci femei și unul din 16 bărbați au fost agresați sexual în perioada studenției. Date rape drug sau drogul violului este o substanță folosită pentru drogarea involuntară, prin intermediul băuturii, folosită la petreceri de agresori pentru a putea profita de tinere fete, fără ca acestea să poată riposta.

Drogurile folosite în acest scop sunt adesea inodore și insipide, iar victima nu-și poate da seama dacă i s-a strecurat o substanță în pahar, într-un moment de neatenție. Acesta este motivul pentru care trei adolescente - Susana Cappello, Carolina Baigorri și Victoria Roca - au inventat un tip de pai - Smart Straws - care își schimbă culoarea atunci când intră în contact cu trei dintre cele mai folosite substanțe: Rohypnol, acid gama-hidroxibutiric (GHB) și ketamina.

Ideea acestui proiect a venit în urma unor cursuri de antreprenoriat și a dorinței elevelor de a crea un produs care să aibă un impact social pozitiv. În prezent, acestea sunt în căutarea soluțiilor financiare pentru a face produsul disponibil pe piață și pentru a realiza o variantă ecologică a paiului.

Ideea unui test simplu de folosit pentru a detecta substanțele stupefiante din băutură nu este nouă: au mai fost dezvoltate paie și pahare de cocktail, precum și un lac de unghii care își schimbă culoarea când intră în contact cu unul dintre drogurile violului.

Sursa: IFLScience

Data actualizare: 27-02-2019 | creare: 08-06-2017 | Vizite: 1200
Bibliografie
1. Students Develop Straw That Can Test For Date Rape Drugs, link: https://www.iflscience.com/health-and-medicine/students-develop-straw-that-can-test-for-date-rape-drugs/
2. Three Teen Girls Created A Straw That Detects Date Rape Drugs, link: https://aplus.com/a/smart-straws-prevent-date-rape
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: