Mini camera-UV care îți arată dacă ai aplicat suficientă cremă de protecție solară

©

Autor:

Mini camera-UV care îți arată dacă ai aplicat suficientă cremă de protecție solară
Dispozitivele care te atenționează că e timpul să aplici cremă de protecție solară au început să fie dezvoltate de mai multe companii. Cum știm însă dacă am aplicat suficientă cremă de protecție? Cu ajutorul unui nou dispozitiv, numit Sunscreenr, se poate vizualiza nivelul de acoperire al pielii cu loțiune de protecție solară și care zone de pe corp mai au nevoie de aplicare.

Dispozitivul Sunscreenr pare o jucărie, dar este o cameră compactă, portabilă, rezistentă la apă cu un filtru UV.  Este simplu de utilizat și permite vizualizarea nivelului de acoperire a pielii cu cremă de protecție și în ce cantitate. Comparativ cu o cameră foto obișnuită, camera Sunscreenr  blochează razele ultraviolete cu ajutorul filtrului. Drept urmare, pielea acoperită cu cremă de protecție va apărea mult mai închisă (neagră) în urma vizualizării prin orificiu, comparativ cu pielea neacoperită cu cremă sau care necesită reaplicare. Cu cât este o cantitate mai mare de cremă pe piele (FPS de 15 cel puțin), cu atât aceasta va fi văzută mai închisă (negru intens).

Mini-camera este rezistentă la nisip și apă, imaginile sunt vizualizate alb-negru prin vizorul optic, astfel că se poate observa nivelul de acoperire chiar și când lumina este foarte puternică. Pielea acoperită cu cremă de protecție apare negru intens. În cazul în care nu este disponibilă o altă persoană să analizeze dacă v-ați dat cu suficientă cremă, dispozitivul dispune și de un trepied și un selfie-stick și poate înregistra și reda un video de 30 de secunde.

Se reîncarcă cu ajutorul unui USB și are baterii integrate cu durată de viață de câteva zile. Mini-camera UV Sunscreenr va fi disponibilă la prețul de 109$.

Sursa: Gizmag

Data actualizare: 01-03-2019 | creare: 05-07-2016 | Vizite: 1264
Bibliografie
MiniUV camera helps you apply sunscreen, link: https://www.gizmag.com/sunscreenr-ultraviolet-camera/43226/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Nu ai nevoie de creme de protecție solară iarna sau când e înnorat
  • Protecţia solară iarna
  • Brățara care te avertizează despre pericolul razelor UV
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum