Operatie tendon

09-02-2019
IoanaRia
Nu este medic/terapeut
IoanaRia
Buna seara! Am avut si eu un accident de munca in care m am taiat cu o liza electrica la degetul mare de la piciorul stang, am fost dusa la urgente acolo doctorul a constatat ca taietura nu era prea mare insa el a trebuit sa taie mai mult si sa coase tendonul pentru ca era rupt acum am o gheata ortopedica si fac 10 injectii in burta(sa nu fac tromboza mi s a spus ) doctorul mi a spus ca probabil voi sta 6 sapt sau chiar mai mult in medical de recuperare nu a pomenit (specific ca asta mi s’a intamplat in germania) Intrebarea mea este daca nu fac injectiile este grav? Oare va dura mai mult de 6 saptamani? Va fi obligatorie recuperarea in caz ca eu ma simt bine? Trebuie sa dorm cu gheata ortopedica?
2 comentarii
1
10-02-2019, ora 10:34
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
Tendoanele au nevoie pentru cel putin 6 saptamani pentru vindecare, pe perioada acesta aveti nevoie de o imobilizare (gheata ortopedica) 24 de ore pe zi, pe perioada imobilizarii aveti nevoie de injectiile contra trombozei.
daca cazul a fost acceptat ca si accident de munca atunci veti primi totul gratis (medicamente, kinetoterapie, reabilitare etc.) de la asigurarea pentru accidente de munca (Berufsgenossenschaft) numai sa va prezentati regulat la un medic care are dreptul de a trata pacienti cu accidente de munca (D-Arzt), la sfarsitul tratamentului se evalueaza situatia si eventual primiti si procente de invaliditate.
nu prea inteleg de ce nu vreti sa beneficiati de avantajele sistemului? evident daca nu vreti, nu puteti fi obligat, insa daca nu respectati tratamentul atunci problemele care ar putea apare in viitor (dureri, artroza etc.) nu vor fi recunoscute ca si consecintele accidentului pentru ca nu ati urmat strict tratamentul.
0
10-02-2019, ora 23:49
IoanaRia
Nu este medic/terapeut
IoanaRia
Am inteles, multumesc frumos pentru raspuns !! Voi beneficia de tot ce mi se ofera, stiu ca este totul gratis!! Deja m’am obisnuit si cu injectiile doar ca Imi era frica !! Si inca o intrebare as mai avea doctorul de la spital a omis sa imi spuna la cat timp se scot atele si eu am uitat sa intreb (mi a dat concediu medical deja 3 saptamani) din cate cred ca asa se face aici cele dinauntru se topesc, oare si cele din afara? O sa merg maine sa imi fac o programare la doctor dar pana atunci m ar ajuta o parere !!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: