Un sfert dintre adulți nu își doresc copii - și încă sunt fericiți

©

Autor:

Un sfert dintre adulți nu își doresc copii - și încă sunt fericiți
Poate v-ați întrebat uneori: realitatea de a fi părinți este cea mai mare bucurie în viață? Psihologii încearcă să răspundă la această întrebare, iar rezultatul procesului de cercetare al acestora revelează faptul că nu exista diferențe majore în ceea ce privește satisfacția în viață între adulții care au copii și cei care nu își doresc să fie parinți.
Având în vedere faptul că mulți dintre adulți recunosc faptul că nu își doresc copii, Jennifer Watling Neal si Zachary Neal, profesori ai departamentului de psihologie al Michigan State University, investighează felul în care acești adulți diferă de restul populației.

Jennifer Watling recunoaște că majoritatea studiilor nu au pus întrebările necesare pentru a diferenția persoanele care nu își doresc copii de cei care încă nu sunt părinți, dar plănuiesc să devină, precum și de adulții care nu pot avea copii din cauza infertilității.

Studiul publicat în jurnalul PLOS ONE a utilizat un set de trei întrebări pentru a distinge între persoanele care nu își doresc copii și cei care sunt deja părinți sau cei care nu au copii din varii motive.

Zachary Neal recunoaște că nu au fost identificate diferențe în ceea ce privește satisfacția în viață între persoanele care nu își doresc copii și restul adulților, incluzând părinții, persoanele care nu au devenit încă părinți și adulții care nu pot avea copii.

Jennifer Watling Neal recunoaște că a fost surprinsă de cât de mulți adulți care nu își doresc copii există, în Michigan unul din patru adulți făcând parte din această categorie.

În concluzie, având în vedere numărul mare al adulților care nu își doresc copii din Michigan, cercetatorii admit că această categorie a populației ar trebui să primească mai multă atenție.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 22-06-2021 | creare: 22-06-2021 | Vizite: 300
Bibliografie
A quarter of adults don't want children -- and they're still happy, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/06/210616143247.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: