Un studiu compară două poziții care ar putea reduce intubarea endotraheală la pacienții cu pneumonie asociată COVID-19

©

Autor:

Un studiu compară două poziții care ar putea reduce intubarea endotraheală la pacienții cu pneumonie asociată COVID-19
Un studiu clinic amplu a urmărit evidențierea diferențelor între poziționarea în stare de veghe și poziționarea standard pentru pacienții cu COVID-19, atunci când aceștia necesită intubare endotraheală. Insuficiența respiratorie acută hipoxemică impune această abordare.
Studiul a fost publicat în revista JAMA de cercetătorii de la UTHealth Houston. Poziționarea pacientului treaz, neintubat, întins cu fața în jos ar presupune necomprimarea plămânilor și se considera că aceasta ar îmbunătăți oxigenarea părții bolnave.

Ideea studiului a pornit de la ideea de a găsi soluții pentru ca pacienții să nu mai necesite trecerea la un ventilator, de a face ceva înainte de înrăutățirea situației la pacienții cu pneumonie asociată COVID-19.

Studiul a implicat 20 de spitale din Canada, Kuweit și Arabia Saudită, bazându-se pe adulți care au avut nevoie de ventilație neinvazivă cu presiune pozitivă sau cel puțin 40% oxigen și nu au primit ventilație invazivă.

Circa 400 de pacienți au fost randomizați într-un grup de intervenție, expus la poziția propusă observației timp de 8-10 ore pe zi, sau în grupul de control, fără poziție propusă.

Riscul de intubare endotraheală nu a variat semnificativ între cele două grupuri (34% pentru primul grup, comparativ cu 40% pentru grupul standard, la 30 de zile de la început, cu un riscul de mortalitate la 60 de zile asemănător pentru cele două grupuri.

În concluzie, strategia ajută doar unii pacienți și are un rol limitat în prevenirea utilizării ventilației mecanice invazive. Trebuie abordată o strategie uniformă pentru toți pacienții și o evaluare atentă care să identifice cu exactitate cine poate beneficia de aceasta.

sursa: Medical News
foto: Getty Images

Data actualizare: 04-07-2022 | creare: 04-07-2022 | Vizite: 260
Bibliografie
Awake prone positioning does not reduce endotracheal intubation for COVID-19 patients with acute hypoxemia, link: https://www.news-medical.net/news/20220629/Awake-prone-positioning-does-not-reduce-endotracheal-intubation-for-COVID-19-patients-with-acute-hypoxemia.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Intubarea endotraheală
  •