Unul din trei americani a avut COVID-19 până la sfârșitul anului 2020

©

Autor:

Unul din trei americani a avut COVID-19 până la sfârșitul anului 2020
Un nou studiu estimează că peste 100 de milioane de americani, sau 31% din populația SUA, au fost infectați cu SARS-CoV-2 până la sfârșitul anului 2020. Cercetătorii au modelat răspândirea coronavirusului, constatând că mai puțin de un sfert din infecții (echivalentul a 22%) au fost contabilizate în cazuri confirmate prin rapoartele de sănătate publică bazate pe teste.
Studiul este primul care cuantifică în mod cuprinzător sarcina generală și caracteristicile COVID-19 în SUA în cursul anului precedent. Cercetătorii au simulat transmiterea SARS-CoV-2 în și între toate regiunile din SUA utilizând date despre populație, mobilitate și cazuri confirmate. Cercetările au arătat că infecțiile au fost mai răspândite în Dakota, Minnesota, Wisconsin și Iowa, acolo unde se estimează că peste 60% din populație a fost infectată până la sfârșitul anului.

„Marea majoritate a persoanelor infectate nu au fost luate în considerare în numerotarea cazurilor confirmate. Aceste cazuri nedocumentate, care sunt adesea ușoare sau asimptomatice, permit virusului să se răspândească rapid în populația mai largă”, spune autorul studiului, Jeffrey Shaman, profesor de științe ale sănătății mediului la Universitatea de Sănătate Publică din Columbia.

Aproximativ 1 din 130 de americani (0, 77%) a fost contagios cu SARS-CoV-2 la finalul anului 2020. Un procent similar (0,83%) a fost estimat a fi infectat latent, adică infectat, dar nu încă contagios. În unele zone metropolitane, procentul de persoane care au fost contagioase la sfârșitul anului a fost mult mai mare. Ratele de mortalitate au scăzut odată cu consolidarea tratamentelor și măsurilor de sănătate publică.

Procentul persoanelor cu infecții care au murit din cauza COVID-19 a scăzut de la 0,8% în timpul valului din primăvară la 0,3% până la sfârșitul anului. Zonele urbane, care au atins apogeul în primăvară, au înregistrat cele mai slabe cifre din motive care includ întârzieri în testarea disponibilității, spitale copleșite și lipsa tratamentelor eficiente.

Privind în perspectivă, autorii notează că mai mulți factori vor modifica susceptibilitatea populației la infecție. Virusul va continua să se răspândească la cei care nu au fost încă infectați. În timp ce vaccinurile protejează împotriva bolilor severe și fatale, infecțiile descoperite, inclusiv cele ușoare sau asimptomatice, vor contribui la răspândirea virusului.

sursa: Science Daily
foto: Columbia.edu

Data actualizare: 24-06-2024 | creare: 01-09-2021 | Vizite: 384
Bibliografie
One in three Americans had COVID-19 by the end of 2020, study estimates, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/08/210826111744.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • SARS-CoV-2 în timpul sarcinii - noi descoperiri
  • Persistența virusului SARS-CoV-2 pe suprafețe, ultimele descoperiri
  • Evoluția mutațiilor virale la SARS-CoV-2
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum