Pacienții cu simptome cardiopulmonare la 18 luni de la infecția cu SARS-CoV-2 au probleme cu condiția fizică

©

Autor:

Pacienții cu simptome cardiopulmonare la 18 luni de la infecția cu SARS-CoV-2 au probleme cu condiția fizică
Un studiu recent publicat pe serverul medRxiv ilustrează o serie de anomalii cardiace apărute la persoanele recuperate după infecția cu virusul SARS-CoV-2, la mai mult de un an de la contractarea virusului. Studiul arată, de asemenea, că persoanele cu simptome cardiopulmonare persistente la un an și jumătate de la infectarea cu SARS-CoV-2 au o capacitate slabă de exercițiu.
Simptomele pe termen lung determinate de COVID-19, apărute la 3% până la 30% dintre pacienți (datele studiilor variază semnificativ), constituie o problemă semnificativă de sănătate publică nivel global, din cauza ratei mare de persoane infectate. În prezent, mecanismele care să explice simptomele cardiopulmonare cronice după COVID-19 de lungă durată sunt unele incerte. Caracterizarea fenotipurilor de COVID-19 cardiopulmonar prin evaluări cardiace multimodale ar putea oferi însă o perspectivă asupra căilor care să explice simptomele.

În cadrul studiului, cercetătorii și-au propus să delimiteze etiologia simptomelor cardiopulmonare asociate cu COVID-19 prelungit. În acest sens, cercetătorii au efectuat o serie de evaluări la pacienți cu o infecție SARS-CoV-2 confirmată printr-un test PCR cu mai puțin de un an în urmă și la pacienți simptomatici cu aceeași condiție.

Conform rezultatelor studiului, aproximativ 30% dintre cei 120 de participanți la studiu au avut un volum scăzut al ventriculului drept și un volum extracelular crescut. Rata maximă controlată de consum de oxigen (VO2) a fost redusă cu mai mult de zece procente în rândul persoanelor cu simptome cardiopulmonare. Studiul demonstrează că persistența simptomelor COVID-19 determina reducerea capacității de efort și a răspunsului ritmului cardiac în urma efortului.

sursa: News Medical
foto: Kateryna Kon / Shutterstock

Data actualizare: 31-05-2022 | creare: 31-05-2022 | Vizite: 294
Bibliografie
Reduced exercise capacity is common in long COVID patients, link: https://www.news-medical.net/news/20220522/Reduced-exercise-capacity-is-common-in-long-COVID-patients.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • COVID-19 crește semnificativ ratele de disfuncție multiorganică
  • Și formele mai ușoare de COVID-19 pot avea efecte negative pe termen lung
  • COVID-19: se așteaptă un val al afecțiunilor cronice de sănătate
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum