Modul în care COVID-19 atacă plămânii, explicat de cercetători

Modul în care COVID-19 atacă plămânii, explicat de cercetători

©

Autor:

Modul în care COVID-19 atacă plămânii, explicat de cercetători
Oamenii de È™tiință au publicat primul model detaliat la nivel atomic al proteinei care înconjoară SARS-CoV-2, legată de o altă proteină umană, esenÈ›ială pentru menÈ›inerea mucoasei plămânilor. Lucrarea care arată modul în care interacÈ›ionează cele două proteine, publicata recent în revista Nature Communications, ajută la explicarea modului în care virusul ar putea provoca leziuni pulmonare extinse la pacienÈ›ii cu COVID-19 È™i care sunt deosebit de vulnerabili. Constatările pot accelera căutarea de medicamente pentru a bloca cele mai severe efecte ale bolii.

„Prin obÈ›inerea detaliilor la nivel atomic ale interacÈ›iunilor proteice putem explica de ce apare deteriorarea È™i am putea demara căutările unor inhibitori care pot bloca în mod specific aceste interacÈ›iuni”, a declarat autorul principal al studiului, Qun Liu, un biolog de la Laboratorul Brookhaven. „Dacă putem găsi inhibitori, atunci virusul nu va provoca aproape la fel de multe daune. Acest lucru ar putea oferi persoanelor cu sănătate compromisă o È™ansă mult mai bună pentru sistemul lor imunitar de a combate virusul cu succes”.

Oamenii de È™tiință au dezvoltat modelul molecular folosind unul dintre noile microscoape crio-electronice de la Laboratorul pentru Structură BioMoleculară (LBMS) al Brookhaven Lab, o nouă instalaÈ›ie de cercetare cu rol importante în descifrarea detaliilor cu privire la proteinele ​​implicate în COVID-19. Liguo Wang, director de operaÈ›iuni È™tiinÈ›ifice al LBMS È™i coautor al studiului, a explicat că microscopia crio-electronică (crio-EM) este deosebit de utilă pentru studierea proteinelor de membrană È™i a complexelor de proteine ​​dinamice, care pot fi dificil de cristalizat pentru cristalografia proteinelor, tehnică comună pentru studierea structurilor proteice.

ÎnÈ›elegerea dinamicii interacÈ›iunii proteice descoperite va ajuta, de asemenea, oamenii de È™tiință să urmărească evoluÈ›ia viruÈ™ilor precum SARS-CoV-2. „Cu cât virusul continuă să circule mai mult, cu atât sunt mai multe È™anse să apară noi variante evolutive. Acesta este încă un motiv pentru care este esenÈ›ial pentru noi să identificăm È™i să implementăm terapii promițătoare”, a spus Liu. „Pe lângă prevenirea celor mai severe infecÈ›ii, medicamentele care tratează eficient COVID-19 ne vor menÈ›ine înaintea acestor mutaÈ›ii.”

sursa: Science Daily

Data actualizare: 04-12-2022 | creare: 10-06-2021 | Vizite: 465
Bibliografie
How COVID-19 wreaks havoc on human lungs, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/06/210608084001.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • COVID-19 poate determina È™i afectare renală
  • Manifestări gastrointestinale în infecÈ›ia COVID-19 (transmiterea virusului pe cale fecal-orală)
  • Fără simptome È™i testat COVID pozitiv - mai am motive de îngrijorare?
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum