Al doilea tratament pe canal - canale infundate. Solutie ?

23-02-2021
bricks39
Nu este medic/terapeut
bricks39
Buna ziua!
Acum un an am fost la stomatolog cu o carie la maseaua de jos. Tin sa preciez ca jumatate din masea era deja cariata asa ca dupa un prim-diagnostic de pulpita, doctorul mi-a facut tratament pe canal, mi-a scos nervul pentru ca ma durea destul de tare si mi-a dat 5 zile antibiotic. Dupa, mi-a pus un pivot si a plombat jumatatea respectiva. Pierderea era destul de mare asa ca mi-a spus ca am nevoie de o coroana. Dupa ceva timp, durerile s-au extins spre maxilar, in spatele urechii-jos si spre gat. Am decis sa cer parerea altui medic care, dupa radiografie, a confirmat faptul ca infectia nu a disparut si ca trebuie refacut tratamentul de canal, scos pivotul, efectiv toata procedura de la zero.

Problema este ca, pivotul e intepenit si nu poate fi scos, iar canalele sunt infundate. S-a chinuit ceva timp si nu a reusit sa intre pe canale sau sa-l scoata. Am primit iar antibiotic si durerile au inceput sa se retraga dar au aparut din nou dupa 2-3 zile de la terminarea acestuia. Exista vreo posibilitate sa mi se desfunde canalele sau sa fie scos pivotul ? Ma tem ca infectia a ajuns spre maxilar/in spatele urechii - zona aceea deoarece acolo simt presiune si durere care ma scoala din somn, mai nou si la gat - zona marul lui Adam.
1 comentarii
1
23-02-2021, ora 08:35
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziuam mai sunt medici care fac acest tratament de indepartare pivot si retratarea canalelor sub microscop ( medici endodonti de obicei). Ii ajuta sa vada mai bine zone de lucru si eventual sa frezez acolo unde e infundat. Altfel, probabil ca se ajunge la extractia dintelui.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul