Atac de panica sau altceva?

31-10-2021
Clonitza89
Nu este medic/terapeut
Clonitza89
Buna ziua!

De cateva luni, cam o data pe luna mi se intampla sa ma trezesc sufocata timp de cateva secunde Insa, saptamana aceasta, senzatia a continuat si fiind treaza. E vorba de o senzatie de sufocare la nivelul gatului. Simt o presiune de aer in spatele nasului, care apare ca un spasm si ma ineaca timp de 2-3 secunde. Dupa aceea, automat incep sa inghit in sec. Am sunat la Salvare si doamna doctor m-a intrebat ce simptome am si mi-a spus ca e vorba de un atac de panica. Nu am fost consultata. Iau Magneziu si Maxi Antistress. S-a ameliorat sufocarea in timpul zilei, dar uneori o mai simt. Daca stau mult in picioare, simt o slabiciune in ele, ca si cum ar urma sa pierd controlul asupra mea.

Nu sunt convinsa ca e un atac de panica, pentru ca nu am simptomele pe care le au cei cu atacuri de panica. Pare mai mult o problema strict a respiratiei, intermitenta, care deja se mentine de 2 zile. Frica apare doar in urma acestor spasme.

Mi-ar placea sa mai aflu si alte pareri, poate ati trecut prin asa ceva. Este anxietate sau problema cardiologica/pneumologica/ORL/neurologica?
5 comentarii
1
31-10-2021, ora 19:01
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Este anxietate. Faceti tratament de la psihiatru cu antidepresiv (=medicament ce trateaza anxietatea si depresia). Faceti estimativ test de anxietate pe net.
2
31-10-2021, ora 19:39
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
E bine de verificat dacă nu-i o problemă medicală și de-abia după aceea să mergi la un psiholog clinician cu experiență sau la un psihiatru pentru un diagnostic sigur. Pe baza diagnosticului se va decide ce faci în continuare. Dacă e o formă severă e nevoie și de medicație pe lângă psihoterapie, dacă e o formă ușoară sau medie poți rezolva cu psihoterapie.
1
31-10-2021, ora 20:19
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
E anxietate. Am avut si eu. A trecut dupa prima pastila de antidepresiv dar am urmat urmat un an si jumatate tratamentul pana m-am vindecat. De 15 ani, dupa acel tratament, nu au mai revenit simptomele.
Mergeti si faceti si investigatii ca sa stati linistita.
0
31-10-2021, ora 20:53
Clonitza89
Nu este medic/terapeut
Clonitza89
Va multumesc pentru raspunsuri!
0
02-11-2021, ora 20:42
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Clara a zis foarte bine, urmeaza-i sfatul, ai anxietate ce trebuie tratata, du-te mai repede la medic ca altfel se poate agrava si croniciza.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Senzație de sufocare - ce ar putea fi
  • Senzația de sufocare în somn
  •