Boala cu afectare coxofemurala.

15-04-2021
gerrard87
Nu este medic/terapeut
gerrard87
Buna ziua! Am 34 de ani si de 2 ani ma chinui cu o boala ce nu.este diagnosticata. Desi initial am avut o suita intreaga de simptome de la neurologice la tot felul de dureri in corp si eruptii pe mucoase, momentan am ramas doar cu dureri reumatice, rigiditate si redoare matinala, episoade dureroase de oase. Dupa mai multe investigații, cele mai recente la spitalul Sfanta Maria din București si un rmn de bazin efectuat, am ieșit cu suspiciune de boala behcet sau ceva autoimun de genul spondilatritei. Momentan am dureri zilnice de sold. In urma rmn.ului efectuat acum 3 luni de zile a reieșit următorul rezultat:
- modificari degenerative ale articulațiilor coxo femurale
-leziune chistica anterior articulatiei coxo femurale dreapta, probabil chist sinovial
- edem osos cap femural dreapta, a se monitoriza.
Problema e ca durerea e mai mare pe partea stanga decat pe partea dreapta, ma doare vag si zona lombara. Am ieșit din spital fara nici o recomandare sau tratament in afara de clasicele antiinflamatoare care nu ma ajuta. Citind acasa despre edemul osos, observ ca leziunea e destul de importanta si trebuie tratata cu atentie, desi nu s-a facut nici o remarca deosibita despre asta in spital. Credeti ca urmatorul pas ar fi sa gasesc un nou medic reumatolog sau sa incerc la un doctor ortoped? Exista vreo sansa sa stopez modificarile degenerative si implicit durerea creata de ele? Aveti vreo recomandare de medic ortoped sau reumatolog cu experienta in București?
2 comentarii
0
18-04-2021, ora 10:12
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Cea mai importanta problema a acestor afectiuni inflamatorii/reumatologice de tip auto-imun este aceea ca evolueaza uneori cu analize normale.
Reumatologii romani se bazeaza, cel mai adesea, doar pe analize/investigatii/imagistica, ignorand simptomele si examinarea clinica.
Prin urmare, ar trebuie sa cereti opinia unor alti reumatologi, care sa acorde importanta examinarii clinice.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
23-04-2021, ora 08:51
gerrard87
Nu este medic/terapeut
gerrard87
Va mulțumesc pentru raspuns domnule doctor! Imi puteti da o recomandare aici sau in privat cu reumatologi care cred in boli autoimune seronegative. Recent am venit de la spitalul Cantacuzino cu diagosticul de fibromialgie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: