Rolul plantelor aromatice și al condimentelor în tratamentul bolilor reumatice

©

Autor:

Rolul plantelor aromatice și al condimentelor în tratamentul bolilor reumatice
Într-o revizuire recentă, publicată în Nutrients, cercetătorii explorează potențialul ierburilor și condimentelor ca metode adjuvante pentru a trata bolile reumatice și pentru a îmbunătăți starea bolii pacienților.
În ciuda progreselor în tratamentele farmacologice, mulți pacienți cu boli reumatice nu obțin remisiune completă, ceea ce îi face să caute terapii adjuvante, inclusiv intervenții dietetice. Revizuirea discută rolul ierburilor și condimentelor în gestionarea bolilor mediate imun, cum ar fi artrita reumatoidă, fibromialgia și osteoartrita. Microbiota intestinală este considerată un jucător cheie în progresia bolii, iar anumite diete, cum ar fi dietele mediteraneene, vegetariene și vegane, par să aibă efecte pozitive asupra rezultatelor bolii.

Ierburile și condimentele, inclusiv scorțișoară, usturoi, curcumină, șofran și ghimbir, au fost studiate pe larg pentru proprietățile lor antiinflamatorii și antioxidante. Scorțișoara inhibă expresia genelor proinflamatorii, curcumina are efecte antiinflamatorii semnificative la pacienții cu artrită reumatoidă, suplimentarea cu usturoi reduce markerii inflamației, ghimbirul protejează împotriva inflamației intestinale, iar compușii de șofran îmbunătățesc starea bolii la pacienții cu boli reumatice. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări pentru a stabili beneficiile clinice ale acestora și pentru a recomanda doze și metode specifice de consum.

Analiza evidențiază necesitatea unor studii mai cuprinzătoare care să compare efectele ierburilor și condimentelor cu tratamentele farmacologice stabilite și să examineze impactul acestora asupra managementului bolii. În cele din urmă, o mai bună înțelegere a modului de utilizare a acestor substanțe naturale în tratamentul bolilor reumatice ar putea duce la îmbunătățirea rezultatelor pacientului și a calității vieții.

sursa: News Medical
foto: Dragana Gordic / Shutterstock.com

Data actualizare: 06-07-2023 | creare: 06-07-2023 | Vizite: 354
Bibliografie
Spicing up rheumatic disease treatment: Study explores role of herbs and spices in improving patients' condition, link: https://www.news-medical.net/news/20230704/Spicing-up-rheumatic-disease-treatment-Study-explores-role-of-herbs-and-spices-in-improving-patients-condition.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Beneficiile turmericului pentru memorie și atenție
  • Scorțișoara ar putea contracara efectele unei diete bogate în grăsimi?
  • Cum reducem respirația urât mirositoare din cauza usturoiului?
  •