Durere stomac, esofag, balonare, eructatii

02-05-2023
Mariaa15
Nu este medic/terapeut
Mariaa15
Buna ziua! Am 51 de kg, 165cm inaltime si mari probleme cu stomacul de ceva vreme. Durerile s-au intensificat sa zic asa in ultima perioada, cam de o saptamana. Ma doare chiar si cand nu mananc, ma simt balonata de la orice, fie mancare fie apa. Durerile se localizeaza in epigastru (in capul pieptului) uneori si in partea stanga, sub coaste. Apoi, ma doare si de-a lungul esofagului, “ma tine” pe piept chiar si cand respir, ba chiar si cand mananc se intampla lucrul asta. Arsuri nu am, mancarea nu prea simt sa imi vina pe gat inapoi, doar f rar. In schimb, eructatii am toata ziua, pe stomacul gol/plin si de la orice aliment sau chiar si apa imi vine sa ragai. Uneori ma chinui sa fac si asta, parca cateodata imi vin gazele pana undeva in esofag si dupa trebuie sa ma chinui ca sa pot sa le scot afara pe gura. Scaunul este normal, nu am observat modificari.
De vomat nu imi vine, doar cateodata ma ia cate o senzatie de greata, dar trece fara sa iau pastila pentru asa ceva.
Eco abdominal am facut recent, nu mi-a zis ca ar fi ceva in neregula, am mai facut unul in ianuarie unde mi-a zis ca ar fi un inceput de gastrita. In ianurie nu am urmat tratamentul, ocazional cand erau durerile mai urate luam cate un debridat. Totusi, in ultima perioada ma simt f rau de la stomac+durerea pe piept care zic eu ca sigur este de la esofag si singura varianta care mi-a ramas este sa fac si o endoscopie esofagiana. Dar imi este si putin teama in acelasi timp.. a mai facut cineva, cum este, doare?
Mentionez ca astazi am dus la laborator si proba pentru helicobacter si alti paraziti si a iesit negativ totul.
Va confruntati cu astfel de stari? Ati urmat vreun tratament si a trecut complet?
11 comentarii
0
19-06-2023, ora 22:57
Nicoleta18888
Nu este medic/terapeut
Nicoleta18888
Buna,
Ai aflat ce ai?
Si eu am aceleasi simptome de 3saptamani
Multumesc,
0
19-06-2023, ora 23:36
Mariaa15
Nu este medic/terapeut
Mariaa15
Buna seara! Nu chiar. Pana la urma am primit un tratament de la gastro, am facut pantoprazol injectabil (controloc) si alte medicamente si simptomele s-au mai ameliorat. Dl doctor a spus ca este sindrom dispeptic si reflux esofagian si duodenal. Nu am mai facut endoscopie de teama, dar ma gandesc ca poate o voi face in cele din urma pentru linistea mea.
1
20-06-2023, ora 00:14
Nicoleta18888
Nu este medic/terapeut
Nicoleta18888
Si eu astept rezultatul analizelor si as face endoscopie
Helycobacter negativ si la mine
Si acum ma doare atat de rau acolo in capul pieptului cu gat cu tot
Balonata sunt foarte rau…astazi am crezut ca imi bubuie burta efectiv
Am zis ca se sparge in mine
Eu am probleme si cu constipatia
Sunt speriata ca citesc tot felul pe net…si de 3 saptamani nu ma lasa durerea si balonarea, ragai si eu…
Mananc si am senzatia ca ramane totul in stomac
….sanatate multa
1
20-06-2023, ora 10:33
Mariaa15
Nu este medic/terapeut
Mariaa15
La fel am avut si eu.. inca am. Doamne ajuta sa fie bine! Multa sanatate!
0
20-06-2023, ora 10:33
Mariaa15
Nu este medic/terapeut
Mariaa15
Nu ezitati sa imi scrieti daca doriti!
0
27-06-2023, ora 21:46
alessandrau
Nu este medic/terapeut
alessandrau
Buna Nicoleta! Ai aflat problema? acum 2 sapt eu m am stricat la stomac.Diareea a trecut insa am ramas cu o durere de stomac continuu.Nu functioneaza nicio pastila.Ma mai doare si in partea dreapta sau stanga si am zis ca e colonul.Trebuie sa fac endoscopie si colonoscopie.Mi e si frica sa mai citesc simptome pe net.Am 30’de ani, 75 kg.
0
28-06-2023, ora 08:24
Nicoleta18888
Nu este medic/terapeut
Nicoleta18888
Buna,
Astazi la 4 fac endoscopie
Dupa rezultat o sa iti scriu
Sper sa fie bine, pt ca citesc pe net si am numai prostii in cap
Fac doar endoscopie, nu fac si colonoscopie…
Revin diseara cu rezultatul
Da, internetul ma termina ca imi imaginez ca am chestii grave si sper sa nu fie
Zi frumoasa!
0
28-06-2023, ora 12:02
alessandrau
Nu este medic/terapeut
alessandrau
Eu endoscopie am facut anul trecut si nu a iesit nimic.Am avut si eu arsuri si dureri in capul pieptului si mi a trecut cu gaviscon si controloc.Acum am durere de burta si ba diaree ba constipatie.si simt ca scaunul este incomplet.Astept programarea la endo si colonoscopie ca sa scap de grija ca nu e ceva la colon.Succes
0
28-06-2023, ora 21:10
Nicoleta18888
Nu este medic/terapeut
Nicoleta18888
Nu e nimic grav
Azi m am convins ca nu e grav, in conditiile in care muream de dureri, arsuri etc
0
05-12-2023, ora 15:24
Pirnero
Nu este medic/terapeut
Pirnero
Bună ziua. Am 76 de ani și zeci de ani m-am confrunat cu ulcer gastric și duodenal. După o perioadă, ulcerul a dispărut, dar durerile de stomac (în capul pieptului și imediat sub coasta stângă) au reapărut și s-au intensificat. Acum un an și ceva, pe lângă dureri au apărur și stări de greață (anul trecut, foarte des) și vărsături. Pe scurt, am făcut în 2017 și în ianuarie 2022 colonoscopii și am fost diagnosticat cu: colon iritabil formă spastică, boală diverticulară, iar în urma unor gastroscopii repetate (cu anestezie), mi s-a pus diagnosticul de: gastrită antrală congestivă incipientă, hernie hiatală incipientă, esofagită de reflux și dispepsie (indigestie). Am luat, de-a lungul timpului, controloc, debridat și altele, care nu m-au prea ajutat. Singurul medicament care a avut efect (în sensul că mi-a diminuat, pentru câteva luni, durerile), a fost GASTROFAIT. Acesta l-am luat după ultima gastroscopie (în martie2013). S-ar putea ca durerile dv. să fie cauzate de o gastrită, de refluxul gastroesofagian sau chiar de un colon iritabil. V-aș sfătui să faceți o colonoscopie și o gastroscopie (eu le-am făcut, în ianuarie 2022, ambele, cu anestezie: nu am plătit investigațiile, căci am avut bilet de trimitere, doar anestezia am achitat-o). La gastroscopie se văd exact toate problemele stomacului, inclusiv esofagul. Iar la colonoscopie, tot colonul. Aceste investigații sunt cele mai utile și mai sigure pentru identificarea problemelor de colon și de stomac și, în funcție de rezultatul lor, medicul gastroenteorolog va institui tratamentul cel mai adecvat. Vă doresc însănătoșire grabnică.
0
05-12-2023, ora 16:52
Mariaa15
Nu este medic/terapeut
Mariaa15
Buna ziua! Se pare ca la mine este totul pe baza de stres, multa anxietate si atacuri de panica. Tot ce am sunt somatizari. Am efectuat endoscopie cu sedare si nu a iesit absolut nimic. Esofag curat, stomac curat. In cele din urma am hotarat sa urmez un tratament homeopat pentru psihic.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.