H, L, T, PCP: Ce analize sunt acestea?

10-03-2009
Popa Viorica
Nu este medic/terapeut
Popa Viorica
va rog sa ma ajutati sa inteleg ce analize sunt acestea: H = 2, 83; L = 6, 52; T = 294000; PCP = ABSENT; TGO = 38 Sunt analize de sange. Am autat pe net dar pe acestea nu am reusit sa le descifrez, ce-or fi???? multumiri anticipate!!!!
4 comentarii
0
10-03-2009, ora 08:29
alexionuzty
Nu este medic/terapeut
alexionuzty
H - hematii, L - leucocite, T trombocite, TGo - transamilaza ( stare ficat, toate ar fi normale exceptant hematiile sau celulele rosii, , , care sunt sub valoare minima a normalului. Mergeti cu analizele la dr de familie pentru eventuale investigatii. Multa sanatate!
0
10-03-2009, ora 14:18
Popa Viorica
Nu este medic/terapeut
Popa Viorica
multumesc mult pe raspuns, analizele sunt ale mamei mele care e deja in dializa.:(. dar PCP = absent, nu stii ce inseamna?
0
10-03-2009, ora 14:27
alexionuzty
Nu este medic/terapeut
alexionuzty
Presiunea capilara pulmonara (PCP)

Permite sa apreciem presiunea din atriul stîng, egala cu presiunea telediastolica a ventricolului stîng (PTDVS); reflecta capacitatea VS de a raspunde adecvat la încarcarea sanguina sistemica. Determinarea PCP se face prin introducerea intracavitara a unui cateter cu balonas (sonda Swann- Ganz) într- un ram periferic al arterei pulmonare.



Valorile normale : pana la 18 mm Hg.


Valoarea este modificata la pacientii cu tulburari hemodinamice severe.Depasirea valorii de 24- 26 mm Hg înseamna depasirea valorilor presiunii oncotice plasmatice si posibilitatea producerii edemului pulmonar.


Asta e ceea ce am gasit legat de PCP. Poate un medic te va ajuta sa-ti explice mai detaliat. Multa sanatate!
0
14-03-2009, ora 15:42
marry19602003
Nu este medic/terapeut
marry19602003
Am 49 de ani si mi-am facut recent analize, am colesterolul 286, in ciuda faptului ca eu tin dieta, doar am slabit 10 kg, cum poate sa-mi creasca colesterolul??? Le-am facut de 2 ori am crezut ca nu sunt corecte la 4 zile diferenta am avut 280. Eu fac tratament cu Duphaston si tocmai am citit la cauzele colesterolului marit, tratamentul cu progesteron, sa fie asta cauza? Ce sa fac ? De 2 ani nu mananc grasimi numai foarte putine din peste, ulei de masline sau de floarea soarelui cate putin, oua nu mananc, poate unul pe saptamana, smantana nici atat numai iaurturi degresate si branza tofu, sau perle de branza orice cumpar ma uit la calorii si grasimi am avut 95 de kg si acuma am 85 si mai trebuie sa slabesc, deci tin dieta in continurare. Se poate sa nu lucreze ficatul bine de cand mi-am scos fierea? acum 2 ani ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • A fost dezvoltat un sistem cu micro-ace pentru a analiza concentrația medicamentelor din organism
  • Analize uzuale (și interpretarea lor pe scurt)
  • Un nou test de sânge are o predictibilitate mai mare a riscului de boli
  •