Un nou test de sânge are o predictibilitate mai mare a riscului de boli

©

Autor:

Un nou test de sânge are o predictibilitate mai mare a riscului de boli

Un nou studiu sugerează că un nou test de sânge ar putea prezice în mod eficient riscul unei persoane de a dezvolta o gamă largă de boli diferite. Testul este denumit un „control de sănătate lichid” și ajută la identificarea tiparelor de proteine care pot fi asociate cu anumite afecțiuni de sănătate. Folosind o platformă recent dezvoltată numită SomaScan, 5.000 de proteine individuale pot fi studiate cu o singură probă de sânge.
Pe baza acestor date, tiparele specifice de exprimare a proteinelor pot fi corelate cu diverse afecțiuni de sănătate, și pot genera modele predictive. Noul studiu a testat predictibilitatea a 11 indicatori de sănătate utilizând tiparele de exprimare a proteinelor. Cercetătorii sugerează că sistemul bazat pe proteine este, în general, mai convenabil și mai ieftin decât multe teste tradiționale disponibile în prezent.

„Este remarcabil faptul că modelele de proteine plasmatice, pe cont propriu, pot reprezenta în mod fidel o varietate atât de largă de probleme comune și importante de sănătate și credem că acesta este doar vârful aisbergului”, a declarat Stephen Williams, director executiv la SomaLogic.

Proteinele care circulă în sânge pot fi indicatori ai prezenței bolii, chiar dacă aceasta nu a fost încă diagnosticată. În prezent, noua tehnologie este în curs de dezvoltare, urmând să fie încorporată în utilizări le clinice.

sursa: New Atlas


Data actualizare: 04-12-2019 | creare: 04-12-2019 | Vizite: 555
Bibliografie
"Liquid health check" offers blood test predicting future disease risk. Url: https://newatlas.com/health-wellbeing/liquid-health-check-blood-test-protein-disease-risk-somalogic/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • A fost dezvoltat un sistem cu micro-ace pentru a analiza concentrația medicamentelor din organism
  • Analize uzuale (și interpretarea lor pe scurt)
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum