Un dispozitiv imprimat 3-D ce poate detecta rapid anemia

©

Autor:

Un dispozitiv imprimat 3-D ce poate detecta rapid anemia
Cercetătorii din cadrul Universității de Stat din Kansas au dezvoltat cu ajutorul imprimantelor 3-D un dispozitiv biomedical ieftin ce ar putea depista într-un timp scurt anemia. Dispozitivul este realizat cu ajutorul unei imprimante 3-D, scopul fiind detectarea anemiei pentru persoanele care au acces limitat la centrele de sănătate.

Anemia este o afecțiune în care sângele nu conține suficiente globule roșii pentru a transporta oxigenul la organele corpului. Afectează aproximativ 2 miliarde de persoane din întreaga lume, inclusiv preșcolari și femei însărcinate. Este o afecțiune ce se poate trata relativ ușor cu suplimente de fier sau vitamine și poate fi prevenită printr-o alimentație sănătoasă.

Citiți mai multe despre anemie.

Dispozitivul este realizat dintr-un film din plastic transparent ce conține microfluide și se atașază smartphone-ului. Utilizatorul adaugă o picătură de sânge pe acest film ce utilizează un test bazat pe scala culorilor. Rezultatele sunt procesate în mai puțin de 60 secunde și pot fi citite utilizând smartphone-ul.

Următorul pas va reprezenta dezvoltarea unei aplicații asociate pentru gestionarea datelor obținute și trimiterea direct către medic. Dispozitivul va fi supus testelor clinice pentru a i se dovedi eficiența în diagnosticarea diferitelor tipuri de anemie.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 27-12-2018 | creare: 29-02-2016 | Vizite: 2425
Bibliografie
Researchers develop 3-D printed diagnostic device that can rapidly detect anemia, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2016/02/160226081534.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un dispozitiv pentru prelevarea probelor de sânge fără ace
  • Silent Partner - dispozitivul care reduce volumul sforăitului
  • În viitor, vor putea fi utilizate în medicină componente electronice naturale și dizolvabile
  •