Un dispozitiv pentru prelevarea probelor de sânge fără ace

©

Autor:

Un dispozitiv pentru prelevarea probelor de sânge fără ace
În cele mai multe cazuri durerea resimțită în urma prelevării probelor de sânge pentru analize este minimă sau lipsește, însă cu toate acestea, multe persoane devin anxioase la ideea acelor. Cercetătorii din cadrul companiei Tasso Inc. au dezvoltat un dispozitiv de dimensiunea unei mingi de ping-pong numit HemoLink ce poate fi utilizat chiar de pacient fără asistență medicală, fiind necesară doar poziționarea pe pielea din zona mâinii sau a abdomenului pentru două minute.

HemoLink a fost proiectat ca un dispozitiv ieftin, realizat din șase părți din material plastic. În interior este o pompă vacuum ce va permite unei mostre de sânge din vasele micro-capilare să fie absorbită prin canalele deschise de dimensiuni mici. Acest proces este posibil datorită forțelor ce dictează curgerea fluidului împotriva gravitației.

Dispozitivul poate absorbi o cantitate de 0,15 cm3 de sânge, suficient pentru testarea valorilor pentru colesterol, infecții, markeri tumorali sau glicemie. Acesta va fi util în special pentru pacienții care au nevoie de analize regulate, dar nu constant, de exemplu pentru monitorizarea cancerului sau a infecțiilor cronice.

Ulterior, proba de sânge trebuie trimisă la laborator pentru analize. Cercetătorii vor să găsească o modalitate prin care sângele să fie păstrat timp de 10 zile la temperaturi de până la 60° C.

Sursa: Gizmag

Data actualizare: 04-11-2019 | creare: 09-02-2016 | Vizite: 5689
Bibliografie
New sampling device promises to make blood tests needle-free, link: https://www.gizmag.com/hemolink-blood-tests-needle-free/37114/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Silent Partner - dispozitivul care reduce volumul sforăitului
  • În viitor, vor putea fi utilizate în medicină componente electronice naturale și dizolvabile
  • Un dispozitiv care ar putea preîntâmpina atacurile de astm
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum