Rmn după excizie chirurgicala chist sinovial

21-04-2019
DyaDms
Nu este medic/terapeut
DyaDms
Bună ziua! În urma îndepărtării unui chist sinovial la mana dreapta, am rămas cu dureri și mișcări limitate ale articulatiei. Am efectuat un rmn, cu acest rezultat : plaja de edem subcondral la baza metacarpian III. Ce înseamnă? Mulțumesc!
7 comentarii
1
21-04-2019, ora 13:03
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Importante sunt doar imaginile propriu zise, nu interpretarea scrisa a acestora.
Imaginile trebuie analizate in timpul examinarii clinice directe.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
21-04-2019, ora 13:14
DyaDms
Nu este medic/terapeut
DyaDms
Mulțumesc pentru răspuns! Exista șansa de o a 2 a operație, având în vedere durerile ramase după 2 luni de la intervenție? Am încercat protejarea articulației cu orteza pentru pumn, dar s-au accentuat durerile după 2 zile și am renunțat.
1
22-04-2019, ora 18:29
Dr. Mitrulescu Cristian
Ortopedie si traumatologie, Timisoara
Dr. Mitrulescu Cristian
Exista posibilitatea, insa trebuie analizata atent cauza aparitiei chistului, care poate sa fie o problema la biomecanica pumnului.. In acest caz se impune rezolvarea acesteia, chistul fiind doar un simptom, nu cauza
0
22-04-2019, ora 19:27
DyaDms
Nu este medic/terapeut
DyaDms
Va mulțumesc pentru răspuns!
0
17-10-2019, ora 18:11
DyaDms
Nu este medic/terapeut
DyaDms
Buna seara ! La jumatatea lunii Iulie am fost operata a 2 a oară : sinovectomie. Repausul încheieturii a fost timp de 14 zile, apoi am început recuperarea, câteva ședințe de fizioterapie. In momentul de fata a reapărut o umflatura in același loc, între tendoanele 2 -3, durerile sunt încă prezente, miscarile încheieturii sunt limitate și rigide. După operație mâna este deformata, dacă pot spune așa, este posibil ca efectul inflamator postoperator sa fie prezent pentru o perioada atât de lunga ? După sinovectomie mai este posibil sa reapară chistul ? Mulțumesc !
0
17-10-2019, ora 21:23
Dr. Mitrulescu Cristian
Ortopedie si traumatologie, Timisoara
Dr. Mitrulescu Cristian
Buna seara, greu de raspuns...fara o examinare clinica nimic nu se poate spune. chisturile reapar ocazional si dupa excizia chirurgicala, insa mai rar
0
17-10-2019, ora 21:52
DyaDms
Nu este medic/terapeut
DyaDms
Nu am primit nici o explicație sau sfaturi postoperator, dar având informații disponibile online, aceea sinovectomie reprezintă înlăturarea capsulei sinoviale, asta am înțeles și de la Dna doc care m-a operat. Teoretic de unde s-ar mai putea forma chist dacă nu mai exista lichid sinovial ( dacă intr-adevăr s-a efectuat o sinovectomie ) ? Am uitat sa specific rezultatul ECO țesut moale : chist sinovial de aprox 14 mm/4mm. Sunt sceptica și in privința examenului imagistic. Din întâmplările din acest an ( mesajele de mai sus ) ce altceva mi-ar putea afecta încheietura/mâna ? Toți medicii m-au direcționat spre chist, exista și alte afecțiuni care pot avea ca simptom umflatura între tendoane ? Este mâna dreapta și din păcate nu ma pot folosi de ea 100%.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.