Rupere gingie!!!

19-09-2015
vera200
Nu este medic/terapeut
vera200
Mi s-a rupt gingia in partea din spate e dintelui, nu de tot, sta inca 'atarnata'. Mi-e frica sa nu se infecteze. Exista tratament pt asa ceva?
4 comentarii
0
21-09-2015, ora 08:51
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua! Exista tratament cat timp exista un diagnostic; mergeti la un consult pentru a se stabili cauza si a se trata.
0
20-08-2017, ora 23:45
Utilizator_177302
Nu este medic/terapeut
Utilizator_177302
Buna seara! Si mie mi s-a rupt gingia de la maseaua din partea dreapta de jos. La mine sunt cateva probleme si anume: Acum aprox. 3 saptamani am fost pentru o extractie a maselei inferioare drepte. Aparent, totul a fost ok, doar ca am impresia ca a stagnat si nu se mai inchide. De asemenea, nu stiu daca ruperea gingiei de langa este din cauza maselei de minte, pentru ca nu stiu sa o identific. Eu cred ca nu este maseaua de minte. La incisivul lateral inferior a aparut retractia gingivala si as dori sa stiu daca este recomandat sa il scot. Mentionez ca este crescut in spatele celorlalti dinti si este inestetic. Ma doare (sau ustura putin) cand apas cu limba acolo unde cred eu ca ar trebui sa fie maseaua de minte. Este un simptom specific? Iar maseaua de sus din partea dreapta am impresia ca este putin sparta pe dinauntru. Ce tratamente ar trebui sa urmez pentru toate aceste probleme? Se pot face intr-o singura sedinta, sunt minore sau este ceva grav? Multumesc anticipat!
0
21-08-2017, ora 07:27
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua! locul postextractional se vindeca in 6-8 saptamani, se va inchide. Modificarile sunt mai rapide in primele zile, apoi incet, se inchide. Fiti sigur ca igienizati bine zona si nu raman alimente in acea ''gaura''. Cat despre incisiv, un consult clinic si eventual o parere a medicului ortodont poate spune care e planul; de obicei este nevoie de un aparat ortodontic pentru a-i alinia cum trebuie in arcada.Faceti o radiografie ''completa'' ( OPG ) si mergeti la un consult si un plan de tratament oro-dentar complet. Extractia incisivului lateral este o manopera ireversibila, care pentru moment va poate multumi, dar intervin apoi alte nemultumiri despre care trebuie stiut. Numai bine!
0
01-02-2021, ora 16:16
Nicolae1223
Nu este medic/terapeut
Nicolae1223
Bună ziua, zilele astea accidental cu o bucată de gen cauciuc mi-am rupt o bucată de gingie de la dinții din fată, însă nu s-a rupt de tot, ea e întreagă doar că desprinsă, pot face ceva să se prindă la loc, și dacă da păi ce? Ajutați-mă vă rog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: