Pierderea fermității gingivale crește probabilitatea de inflamație gingivală

©

Autor:

Pierderea fermității gingivale crește probabilitatea de inflamație gingivală
Pierderea fermității gingivale, un simptom comun al bolii parodontale, influențează proprietățile fibroblastelor gingivale (n.r. celule care contribuie la formarea țesutului conjunctiv gingival), ceea ce poate duce, în unele situații, la îngreunarea formării fibrelor gingivale, potrivit rezultatelor unui studiu condus de cercetătorii de la Universitatea Tohoku.
Gingia este un țesut important pentru sănătatea dinților, rolul său în protejarea dinților de infecții și inflamații fiind unul crucial. În mod normal, gingia trebuie să fie sănătoasă și fermă, astfel încât să poată mențină dinții în siguranță și să prevină pătrunderea bacteriilor în zonele adânci ale țesuturilor dentare. În studiul actual, cercetătorii au descoperit că pierderea fermității gingivale poate afecta proprietățile fibroblastelor gingivale și, prin urmare, poate afecta dezvoltarea fibrelor gingivale.

În studiul lor, cercetătorii au investigat legătura dintre gingia moale și inflamația gingivală. În urma investigațiilor, au descoperit că fibroblastelor gingivale din gingiile fără fermitate le-a fost mai dificil să se atașeze de suprafața dinților și să formeze fibra gingivală, ceea ce a făcut ca aceste gingii să fie mai vulnerabile la inflamație și infecție.

Descoperirile, publicate în revista Scientific Reports, ar putea „accelera dezvoltarea biomaterialelor avansate care ar putea controla inflamația locală sau a microdispozitivelor care să simuleze micromediul condițiilor inflamatorii”, indică autorul studiului, Masahiro Yamada, profesor asociat la Facultatea de Stomatologie a Universității Tohoku.

sursa: News Medical
foto: Tohoku University Research News

Data actualizare: 15-03-2023 | creare: 15-03-2023 | Vizite: 444
Bibliografie
Soft gingiva increases the likelihood of inflammation, link: https://www.news-medical.net/news/20230310/Soft-gingiva-increases-the-likelihood-of-inflammation.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Bacteriile cauzatoare de boli ale gingiilor folosesc microorganismele bune pentru a se înmulți
  • Un studiu recent ar putea contribui la dezvoltare de noi medicamente pentru combaterea inflamației
  • Cercetătorii au descoperit o nouă modalitate de a stopa inflamația excesivă
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum