Vaccinul antigripal sezonier

Medicii recomandă tuturor persoanelor să se vaccineze antigripal în fiecare an, pentru a se proteja împotriva celor mai agresive trei tulpini gripale care circulă în fiecare an.

gripa nu este o boală banală; Organizația Mondială a Sănătății o recunoaște ca pe o problemă publică, cauzatoare în fiecare an, pe timpul iernii, de epidemii care omoară chiar și 500.000 de persoane.

Cei mai afectați sunt bătrânii de peste 65 de ani, dar și persoanele cu boli cronice ori cu imunitate scazută, însă vaccinul poate reduce, în cazul acestora, probabilitatea de a dezvolta complicații cu 60-80% . Vaccinarea se recomandă a se efectua în toamnă, înainte de a începe sezonul epidemiilor.

Vaccinul antigripal sezonier este contraindicat celor cu alergie la proteinele conținute de ouă, cât și persoanelor cu un istoric recent de sindrom Guillain-Barré (2, 3, 5, 8, 9)

Gripa

Gripa este o afecțiune respiratorie cauzată de unul din cele două tipuri de viruși gripali și se manifestă prin febră, frisoane, dureri în gât, tuse, stare generală de oboseală, dureri de cap. Simptomele o fac greu de deosebit de alte afecțiuni respiratorii cu cauze diferite. Deși poate fi considerată de bolnavi o răceală mai puternică, nu este așa,  pentru că poate degenera în complicații serioase, precum pneumonia sau infecții localizate la nivelul sinusurilor sau a urechilor.

Mai multe despre gripă, puteți citi în articolul din secțiunea Boli infecțioase. (10)

Data actualizare: 08-11-2013 | creare: 19-09-2013 | Vizite: 2442
Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vaccinul DiTePer (DTP)
  • Vaccinul antipolio (antipoliomielită)
  • Vaccinul antihaemophilus influenzae tip B (HiB)
  • Aplicația Activ (by ROmedic)
    Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

    Accesează gratuit Aplicația
    Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK