A apărut primul dispozitiv portabil care este aproape imperceptibil

©

Autor:

A apărut primul dispozitiv portabil care este aproape imperceptibil
Cercetătorii de la University of Houston au descoperit un dispozitiv electronic portabil ultra-subțire și multifuncțional, care este imperceptibil pentru purtător.
Dispozitivul permite utilizatorului să se deplaseze în mod natural și este mai puțin vizibil decât purtarea unui plasture, a declarat Cunjiang Yu, autorul cercetării.

Este vorba despre un semiconductor de oxid de metal pe o bază de polimeri. Acesta are potențialul de a funcționa ca o piele protetică pentru o mână robotizată sau alte dispozitive robotizate, cu o interfață om-mașină care îi permite să colecteze automat informații și să le transmită înapoi la purtător.

„Raportăm un dispozitiv HMI ultra-subțire, imperceptibil mecanic și extensibil (interfață om-mașină), care este purtat pe pielea umană pentru a capta mai multe date fizice și, de asemenea, pe un robot pentru a oferi feedback inteligent, formând un HMI cu buclă închisă”, au adăugat cercetătorii.

În timp ce dispozitivele actuale câștigă în popularitate, acestea pot fi voluminoase, oferă un răspuns lent și suferă o scădere a performanței în timp. Versiunile mai flexibile nu sunt în măsură să ofere mai multe funcții simultan - detectarea, comutarea, stimularea și stocarea datelor, de exemplu - și sunt în general costisitoare și complicat de fabricat.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 06-08-2019 | creare: 06-08-2019 | Vizite: 584
Bibliografie
A wearable device so thin and soft you won't even notice it. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/08/190802144409.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: