A fost dezvoltată o nouă metodă pentru analiza probelor de urină

©

Autor:

A fost dezvoltată o nouă metodă pentru analiza probelor de urină
Profesorul Frans Mulder, în colaborare cu Universitatea din Florența a descoperit o nouă metodă mai ieftină și mai precisă pentru analiza urinei.
În prezent, medicii folosesc spectroscopia RMN pentru identificarea și cuantificarea compușilor moleculari. Cu toate acestea, modul în care sunt înregistrate, în prezent, datele RMN este destul de lent și, în unele cazuri, de asemenea inadecvat pentru obținerea unor cantități corecte.

Frans Mulder este primul care a identificat un compus chimic (adjuvant) care poate restabili natura cantitativă înnăscută a tehnicii RMN și, în același timp, face posibilă scurtarea timpului necesar pentru înregistrarea datelor.

În căutarea sa pentru acest adjuvant, Frans Mulder a căutat așa-numitele molecule paramagnetice. Astfel, acesta a descoperit gadoliniul (Gd), care este un component al unui agent de contrast folosit în spitale pentru scanări RMN. În noile cercetări, agentul de contrast este adăugat la proba de urina care urmează să fie examinată.

„Utilizarea acestor așa-numiți - agenți de contrast - în analiza probelor de urină a determinat măsurările să fie cuantificabile”, a declarat autorul studiului, Frans Mulder.

Noua abordare este ușor de utilizat de către alte laboratoare și este un pas important în domeniul sănătății publice.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 28-08-2019 | creare: 28-08-2019 | Vizite: 749
Bibliografie
New efficient method for urine analysis may tell us more. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/08/190821100011.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum