Activitățile după școală pot face copiii mai fericiți și mai sănătoși decât timpul petrecut în fața ecranului

©

Autor:

Activitățile după școală pot face copiii mai fericiți și mai sănătoși decât timpul petrecut în fața ecranului
Orice activitate sportivă, fie că este vorba de o ieșire în parc cu prietenii, un anumit sport sau fie că este vorba despre lecții de muzică sau alte activități de grup, au șanse mari de a reda fericirea copiilor și de a fi mai sănătoși, față de dispozitivele electronice, computer sau televizor.
Într-un nou studiu realizat de Universitatea din Australia de Sud și Departamentul pentru Educație, cercetătorii au descoperit faptul că starea psihică a copiilor este îmbunătățită atunci când iau parte la activități extracurriculare.


Această bunăstare s-a observat a fi mult redusă în cazul copiilor ce își petrec marea majoritate a timpului pe rețelele sociale sau jucând jocuri video.

Studiul a fost ulterior publicat în BMC Pediatrics, în urma analizei datelor de la aproximativ 62.000 de elevi cu vârsta cuprinsă între 4-9 ani, privind numărul mediu de zile pe săptămână în care copiii au luat parte la activități de recreere după școală.

Rezultatele au arătat că majoritatea elevilor petrec aproximativ 4 zile ale săptămânii în fața televizorului, iar 3 zile pe rețelele de socializare.

Potrivit Institutului Australian de Sănătate și Bunăstare, aceste date sun îngrijorătoare, deoarece 1 din 7 copii are o tulburare de sănătate mintală, iar 1 din 10 are un nivel foarte redus de bunăstare și satisfacție.

Aceste date evidențiază nevoia acută de a încuraja și sprijini copiii să realizeze și alte activități, precum cele în aer liber sau cele de grup, în defavoarea timpului petrecut în fața calculatorului.

Acest studiu își propune să evidențieze cât de importante sunt activitățile extracuriculare ale copiilor, mai ales pentru adolescenți, care se confruntă cu foarte multe schimbări, atât fizice, cât și sociale sau emoționale.

Timpul petrecut în fața ecranului face mai mult rău decât bine, fiind o distragere masivă a atenției pentru copiii de toate vârstele. Este considerat faptul că orice ecran poate influența negativ bunăstarea copilului, susține Dr Virgara, principalul cercetător al acestui studiu.

Un lucru interesant de observat este faptul că până acum se considera că lipsa activității fizice este cea responsabilă pentru scăderea bunăstării unui individ. În urma acestui studiu, este foarte clar că televizorul, calculatorul și dispozitivele mobile sunt cele care influențează enorm starea unui copil.

Astfel cercetătorii recomandă ca părinții să încurajeze copiii să desfășoare activități în afara școlii și care să îi țină departe de orice dispozitiv electronic.

S-a observat că mediul socio-economic poate avea un rol important. Astfel, cei dintr-un mediu inferior au avut rezultate mult mai încurajatoare:
• Aceștia praticau mai mult sport și au asociat cu 15% mai multe șanse de a fi optimiști
• 14% mai multe șanse de a fi fericiți și mulțumiți de viața lor

Pe de altă parte, copiii care au avut mereu jocurile video și rețelele sociale aproape, au avut cu până la 9% mai puține șanse să fie fericiți și cu 11% șanse să renunțe asupra lucrurilor.

Mesajul acestui studiu este unul foarte clar și demonstrat, însemnând că jocurile video, TV sau rețelele de socializare nu contribuie la construirea sau susținerea bunăstării pozitive a copiilor.

Data actualizare: 01-07-2022 | creare: 01-07-2022 | Vizite: 308
Bibliografie
Activitățile după școală pot face copiii mai fericiți și mai sănătoși decât timpul petrecut în fața ecranului, link: https://www.news-medical.net/news/20220621/After-school-activities-can-make-children-happier-and-healthier-than-screen-time.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!