Administrarea insulinei prin intermediul unei pastile

©

Autor: Redacția ROmedic

Administrarea insulinei prin intermediul unei pastile
Administrarea insulinei prin intermediul unei pastile ar putea reprezenta o opțiune mai eficientă și mai simplă pentru persoanele care suferă de diabet.

Injectarea insulinei de mai multe ori pe zi produce disconfort, ceea ce face ca multe persoane să nu respecte tratamentul, agravându-se afecțiunea și efectele acesteia.

O pastilă ar putea rezolva această problemă, nu doar prin simplitatea metodei, ci și din motive farmacologice. Injectarea insulinei face ca aceasta să treacă inițial prin circulatia periferică și ulterior la ficat prin sânge. Administrarea pe cale orală ar putea favoriza o rută directă, mai eficientă.

Învelișul enteric al capsulei adăpostește microplasturi de polimeri mucoadezivi cu insulină. În urma studiilor s-a aratat ca pastila nu este afectată astfel de acidul din stomac datorită acestui inveliș enteric ce se dizolvă doar la nivel intestinal. Insulina este apoi eliberată, trece în sânge și este transportată la ficat.

Noua tehnică de eliberare a insulinei necesită studii și teste clinice înainte a fi considerată viabilă pentru tratamentul diabetului. Cercetătorii menționează că ar putea fi eficientă și în administrarea altor medicamente, fiind necesare studii suplimentare în acest sens.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 01-08-2021 | creare: 20-11-2015 | Vizite: 2749
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • O pastilă cu insulină ar putea reduce nivelul de zahăr din sânge la diabetici
  • FDA a aprobat primul „pancreas artificial” din lume
  • Un nou senzor ce ar putea măsura glicemia din lacrimi
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum