Anti-vacciniști și persoanele care susțin teorii ale conspirației, printre cei care răspândesc mituri cu privire la cancer

©

Autor:

Anti-vacciniști și persoanele care susțin teorii ale conspirației, printre cei care răspândesc mituri cu privire la cancer
Un studiu care evaluează atitudinile și convingerile față de prevenirea cancerului indică faptul că persoanele care susțin teorii ale conspirației sunt mai susceptibile să susțină miturile cu privire la cancer. Publicat în jurnalul British Medical, studiul arată că anti-vacciniști, împreună cu persoanele care susțin ipoteza potrivit căreia pământul este plat și cei care susțin existența reptilienilor, sunt adesea cei care răspândesc mituri cu privire la cancer.
Identificarea factorilor care cresc predispoziția de a dezvolta cancer reprezintă un important pas în asigurarea faptului că oamenii de pretitutindeni respectă ghidurile de prevenire a cancerului. Lipsa de date cu privire la atitudinea anumitor indivizi, precum cei care susțin teorii ale conspirației, față de prevenirea cancerului, constituie o potențială problemă în limitarea apariției bolii.

În studiul actual, cercetătorii au investigat dacă atitudinile și convingerile indivizilor față de metodele de prevenire a cancerului sunt influențate de preferințele de vaccinare și de convingerile conspiraționale. Studiul a inclus respondenți care au răspuns online unui sondaj non-probabil. Dintre aceștia, peste 200 nu au fost vaccinați împotriva COVID-19, declarându-se împotriva vaccinării, 112 au preferat medicina alternativă în locul medicinei tradiționale și peste 60 au raportat credințe reptiliene sau pentru pământul plat.

Cercetătorii au evaluat riscurile percepute despre cancer în rândul respondenților, pe baza răspunsurilor cu privire la cât de mult credeau aceștia că factorii de risc pentru cancer pot să provoace boala și cât de îngrijorați erau cu privire la cancerul.

Potrivit rezultatelor, conștientizarea etiologiilor reale și a celor mitice ale malignității în rândul conspiraționiștilor și a persoanelor nevaccinate care au preferat medicamentele alternative a fost mai mică, comparativ cu persoanele non-conspiraționiste, vaccinate împotriva COVID-19, care au preferat medicina tradițională. De asemenea, studiul indică faptul că nu există diferențe semnificative statistic în ceea ce privește conștientizarea etiologiilor reale ale cancerului în rândul persoanelor nevaccinate (44,0%) și a conspiraționiștilor (42,0%).

sursa: News Medical
foto: CROCOTHERY / Shutterstock

Data actualizare: 09-01-2023 | creare: 09-01-2023 | Vizite: 368
Bibliografie
Cancer myths more likely to be endorsed by conspiracy believers, link: https://www.news-medical.net/news/20221228/Cancer-myths-more-likely-to-be-endorsed-by-conspiracy-believers.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: