O strategie combinată poate ajuta la identificarea pacienților cu risc de cancer hepatic după vindecarea de hepatita B

©

Autor:

O strategie combinată poate ajuta la identificarea pacienților cu risc de cancer hepatic după vindecarea de hepatita B
Combinația unei evaluări personalizate (elastografia tranzitorie) cu ultrasunete poate face posibilă determinarea pacienților care rămân cu risc de cancer hepatic și, prin urmare, trebuie să continue cu consultațiile de urmărire în urma recuperării după o infecție cu hepatită C. Studiul actual subliniază necesitatea unei evaluări personalizate și individuale a pacienților cu hepatită C, chiar și după recuperarea în urma infecției.
După vindecarea infecției cu virusul hepatitei C, prognosticul pacienților se modifică radical, un număr mic de pacienți suferind complicații importante. În acest sens, constatările din studiul actual arată că există pacienți care rămân cu risc de cancer hepatic, în ciuda faptului că s-au vindecat de hepatita C și, prin urmare, trebuie să fie monitorizați îndeaproape. O analiză a fost efectuată pe o cohortă de 1.000 de pacienți din 11 spitale din Spania.

Orientările actuale recomandă urmărirea după recuperare pe baza datelor inițiale (ce includ teste de laborator sau elastografie tranzitorie înainte de începerea tratamentului), în timp ce studiul propune, de asemenea, luarea în considerare a modificărilor după tratament, pentru o mai bună stratificare a riscului. Combinația elastografiei tranzitorie și a ultrasunetelor ar putea fi folosită a determina pacienții cu risc.

Infecția cronică cu hepatita C este responsabilă pentru una dintre cele mai răspândite boli hepatice la nivel mondial, o afecțiune care poate necesită transplant hepatic. De la apariția antiviralelor cu acțiune directă, majoritatea pacienților se pot vindeca în câteva săptămâni și cu puține efecte adverse, spre deosebire de ceea ce se întâmpla înainte.

sursa: News Medical

Data actualizare: 01-02-2022 | creare: 01-02-2022 | Vizite: 348
Bibliografie
Two-step strategy can help determine the risk of liver cancer after HCV cure, link: https://www.news-medical.net/news/20220127/Two-step-strategy-can-help-determine-the-risk-of-liver-cancer-after-HCV-cure.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Care este legătura între ritmul circadian și dezvoltarea cancerului hepatic?
  • Un studiu genetic asupra cancerului hepatic prezintă o nouă ţintă terapeutică
  • Eficacitatea tratamentelor la pacienții cu cancer hepatic care primesc imunoterapie, stabilită folosind un scor recent dezvoltat
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum