Au fost descoperite noi modalități de prevenire a cicatrizării pielii

©

Autor:

Au fost descoperite noi modalități de prevenire a cicatrizării pielii
Un nou studiu publicat în Burns & Trauma dezvăluie noi strategii pentru a preveni cicatrizarea pielii în urma leziunilor.
În timp ce cicatricile sunt frecvente, cicatrizarea hipertrofică este o afecțiune a pielii caracterizată prin depuneri de cantități excesive de colagen. Aceasta duce la apariția de cicatrici vizibile și inestetice, dar, cu ajutorul noului studiu au fost descoperite noi strategii pentru tratarea cicatricilor hipertrofice.

Vindecarea rănilor pielii este un proces care constă în trei faze: inflamație, proliferare și regenerare. Formarea cicatricilor hipertrofice poate apărea ca urmare a unei anomalii în aceste procese. Frecvența unei astfel de cicatrici variază de la 40% la 94% în urma intervenției chirurgicale și de la 30% la 91% în urma unei arsuri. În țările mai sărace, rata de incidență este mai mare, reflectând rata ridicată a rănilor prin arsură.

Este acceptat pe scară largă faptul că timpul pentru vindecarea completă a rănilor este factorul cel mai important pentru a prezice dezvoltarea cicatricilor hipertrofice. Doar o treime din răni au dezvoltat țesut cicatricial dacă vindecarea a avut loc între 14 și 21 de zile.

Terapiile pentru prevenirea cicatrizării pielii includ terapia sub presiune, care a fost considerată principalul tratament non-invaziv. Alte intervenții includ silicon, steroizi și laser terapie.

Posibilitățile viitoare de gestionare a terapiei cicatricilor hipertrofice includ terapia anti-angiogeneză, care inhibă dezvoltarea de noi vase de sânge, grefarea și terapia cu celule stem. Există mai multe investigații experimentale privind eficacitatea unor astfel de terapii pentru a reduce formarea anormală a țesuturilor.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 06-02-2020 | creare: 06-02-2020 | Vizite: 560
Bibliografie
Scientists find new ways to prevent skin scarring. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/02/200204121455.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum