Autocontrolul în primii ani de viață, asociat cu o stare de sănătate mai bună în viața de adult

Autocontrolul în primii ani de viață, asociat cu o stare de sănătate mai bună în viața de adult

©

Autor:

Autocontrolul în primii ani de viață, asociat cu o stare de sănătate mai bună în viața de adult
Persoanele care au niveluri mai ridicate de autocontrol în perioada copilăriei îmbătrânesc mai încet È™i sunt mai sănătoase în viaÈ›a de adult, se arată în concluziile unui studiu amplu, care a urmărit o mie de persoane de la naÈ™tere până la vârsta de 45 de ani. Grupul celor care au prezentat un nivel superior de autocontrol a arătat, de asemenea, că ar putea fi mai bine echipaÈ›i pentru a face față provocărilor de sănătate, financiare È™i sociale ale vieÈ›ii ulterioare.
Autocontrolul gândurilor, sentimentelor È™i comportamentelor este una dintre trăsăturile de personalitate care îl pregătesc pe copil pentru È™coală. Conform unui nou studiu, realizat de cercetătorii de la Universitatea Duke, trăsăturile enumerate îl pregătesc pe copil inclusiv pentru viață. Cercetătorii au folosit interviuri structurate È™i verificări de credit pentru a evalua anumite trăsături din viaÈ›a de adult. ParticipanÈ›ii cu autocontrol ridicat în copilărie È™i-au exprimat opinii mai pozitive asupra îmbătrânirii È™i s-au simÈ›it mai mulÈ›umiÈ›i de viaÈ›a din vârsta mijlocie.

„Este important să identificăm modalități prin care să ajutăm indivizii să se pregătească cu succes pentru provocările din viaÈ›a ulterioară È™i să trăiască mai mulÈ›i ani fără dizabilități. Am constatat că autocontrolul în viaÈ›a timpurie poate ajuta la pregătirea oamenilor pentru o îmbătrânire sănătoasă.”, a declarat primul autor al studiului, Leah Richmond-Rakerd, profesor asistent de psihologie la Universitatea din Michigan.

Copiii cu o mai bună stăpânire de sine au avut tendinÈ›a de a proveni din familii mai sigure din punct de vedere financiar È™i au avut un coeficient de inteligență mai mare. Cu toate acestea, constatările arată că datele cu privire la stăpânire de sine pot fi separate de cele cu privire la statutul socio-economic din copilărie È™i de cel al coeficientului de inteligență. Cercetătorii sugerează că autocontrolul ar putea fi predat, iar o investiÈ›ie socială într-o astfel de formare ar putea îmbunătăți durata de viață È™i calitatea vieÈ›ii, nu numai în copilărie, ci È™i în viaÈ›a de mijloc. Există suficiente dovezi că schimbarea comportamentelor în timpul vârstei mijlocii, ce constă în renunÈ›area la fumat sau reluarea exerciÈ›iilor fizice, duce la rezultate îmbunătățite.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 08-01-2021 | creare: 08-01-2021 | Vizite: 503
Bibliografie
Self-controlled children tend to be healthier middle-aged adults, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/01/210105130117.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Noi perspective asupra importanÈ›ei voinÈ›ei în autocontrol
  • Educarea copiilor cu privire la modurile de reglare a propriilor emoÈ›ii poate influenÈ›a pozitiv rezultatele educaÈ›ionale ulterioare
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum