Avantajele Carriere Motion și a brackeților SLX, ca variantă modernă de tratament al afecțiunilor ortodontice

©

Autor:

Avantajele Carriere Motion și a brackeților SLX, ca variantă modernă de tratament al afecțiunilor ortodontice
Ortodonția, o specializare a stomatologiei, ramură a medicinii generale, este axată pe  prevenirea, identificarea și corectarea aliniamentelor dentare defectuoase, a malocluziilor, precum și a anomaliilor apărute la nivelul complexului oro-facial. Tratamentele pe care noi, medicii specialiști ortodonți, le propunem pacienților lor au evoluat în recursul timpului, ajungând în prezent, prin intermediul inovațiilor și al noilor tehnologii la un grad avansat de precizie și rafinament, care transformă radical abordarea și eficiența acestora. Una dintre aceste inovații îl reprezintă sistemele de aparate dentare Carriere Motion, combinate cu brackeții SLX. Acestea au fost concepute pentru a oferi un tratament mai eficient, într-un timp mai scurt și cu un confort crescut pentru pacientul care le poartă.

Trebuie subliniat faptul că tratamentul ortodontic nu are ca scop doar dobândirea unui aspect estetic al danturii, ci corectarea alinierilor dentare defectuoase și a ocluziilor dentare/mușcăturilor anormale și urmărește restabilirea funcționalității normale a aparatului oro-facial și creșterea calității vieții pacienților afectați de astfel de probleme. Simptomele afecțiunilor generate de anomaliile amintite anterior variază de la dificultăți de masticație și vorbire până la durere și disconfort, iar efectele pe termen lung pot include eroziunea accelerată a dinților, probleme ale articulației temporo-mandibulare și o serie de alte complicații orale. În acest context, soluțiile inovative oferite de metodele de tratament specifice ortodonției moderne, cum ar fi Carriere Motion și brackeții SLX, devin esențiale pentru abordarea eficientă a acestor probleme.

Aparatul Carriere Motion este un dispozitiv ortodontic de ultimă generație, conceput pentru a pregăti maxilarele pentru brackeții SLX, prin alinierea preliminară a caninilor și molarilor. Această etapă inițială de tratament nu doar că reduce necesitatea extracțiilor dentare, dar și scurtează semnificativ durata totală a tratamentului ortodontic. Beneficiile sale includ un confort sporit pentru pacienți, datorită designului ergonomic, și un aspect estetic îmbunătățit, aparatul fiind mai discret și estetic plăcut.

După alinierea inițială cu Carriere Motion, se aplică brackeții SLX, reprezentând vârful tehnologiei ortodontice. Acești brackeți auto-ligaturanți elimină nevoia de ligaturi sau module elastice, reducând frecarea și facilitând o mișcare dentară mai rapidă și mai confortabilă. Avantajele lor includ un design minimalist și ergonomic, o estetică îmbunătățită prin variante transparente sau de culoarea danturii, care îi fac aproape invizibili, și o eficiență crescută, permițând o aliniere mai rapidă și mai precisă a dinților.

Studiile și cercetările clinice au demonstrat eficiența remarcabilă a combinației dintre Carriere Motion și brackeții SLX, pacienții raportând o reducere semnificativă a duratei tratamentului și o experiență generală îmbunătățită. Totodată, studiile dedicate aparatului Carriere Motion au evidențiat eficiența sa în corectarea malocluziilor de clasa II, scurtând timpul necesar pentru această corecție comparativ cu metodele tradiționale. A fost remarcată o reducere semnificativă a timpului necesar corecției, ceea ce demonstrează avantajele utilizării tehnologiilor inovative în ortodonție. Conform estimărilor producătorului, până în prezent, peste 1 milion de pacienți au beneficiat de tratamentul cu Carriere Motion, subliniind popularitatea și acceptarea acestuia în rândul specialiștilor și pacienților.

Înainte de alege această soluție de tratament, este important ca pacienții să consulte un medic ortodont calificat pentru a evalua dacă sunt candidați potriviți pentru aceste tehnologii avansate.

Implementarea acestor inovații în practica ortodontică oferă avantaje semnificative, inclusiv accelerarea anumitor faze de tratament, confort sporit pentru pacient și rezultate estetice superioare. Aceste avantaje se traduc nu doar într-o satisfacție crescută a pacienților, dar și în beneficii de lungă durată pentru sănătatea orală.

Pentru cei interesați de avantajele oferite de tratamentele ortodontice moderne, echipa noastră de specialiști este pregătită să ofere consultanță personalizate și soluții adaptate nevoilor individuale. Vă invităm să ne contactați la 0754.341.179 sau să vizitați site-ul nostru web https://ancaoltean.ro/ pentru mai multe informații și pentru a programa o consultație. La cabinetul dr. Anca Oltean, ne angajăm să oferim pacienților noștri accesul la cele mai avansate tehnologii în ortodonție, asigurând tratamente eficiente, confortabile și estetice.

Imagine reprezentând situația inițială (stânga) și la final de tratament (dreapta):Situația unui pacient de 12 ani, care prezintă caninii maxilari ectopici (cu spațiul redus semnificativ pentru alinierea lor). În urma tratamentului cu Carriere Motion și bracketi SLX, s-a obținut spațiul necesar alinierii caninilor pe arcada superioară.

Data actualizare: 26-02-2024 | creare: 26-02-2024 | Vizite: 94
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeasi sectiune: