Bebelușii expuși la canabis în timpul sarcinii ar putea fi mai predispuși la obezitate și hiperglicemie

©

Autor:

Bebelușii expuși la canabis în timpul sarcinii ar putea fi mai predispuși la obezitate și hiperglicemie
Un studiu din 2016 al cercetătorilor de la Colorado School of Public Health a arătat că, statistic, 22% din femeile însărcinate pe care le-au analizat prezentau nivele detectabile de canabis în organismul lor. Aceștia au descoperit că femeile care consumă canabis sub formă de tetrahidrocanabinol (THC) sau canabidiol (BCD) în timpul sarcinii își pot pune în pericol copiii, aceștia riscând ca, în afara greutății mici la naștere și tulburărilor comportamentale la care sunt predispuși, în timp să prezinte un risc crescut de dezvoltare a obezității și a hiperglicemiei.
Popularitatea canabidiolului se datorează proprietăților sale de reducere a anxietății, depresiei și sindromului de stres postraumatic (PTSD), fără să ofere consumatorului efecte psihoactive. Cu toate acestea, doctorul Brianna Moore afirmă că echipa sa a putut corela consumul de canabis în timpul sarcinii cu o cantitate crescută de țesut adipos și cu nivele mărite ale glucozei în sânge la copiii de 5 ani.

Eșantionul de studiu a fost compus din 103 femei gravide, ale căror teste de urină au fost analizate în vederea detectării substanțelor canabinoide precum THC-ul sau CBD-ul în organism. Un procent de 15% din aceste persoane a avut rezultate pozitive la teste, iar o analiză asupra copiilor în vârstă de 5 ani ai acestor femei a arătat că majoritatea sufereau de nivele mai crescute de țesut adipos și o glicemie mai mare decât a celor ale căror teste au ieșit negative la aceste substanțe.

Echipa de cercetători din Colorado, printre care se numără Katherine Sauder și Dana Dabelea de la Colorado School of Public Health și de la University of Colorado School of Medicine din Aurora, menționează faptul că trebuie făcute studii suplimentare pentru a determina mecanismele exact prin care acest lucru se întâmplă, și pentru a găsi soluții împotriva obezității și hiperglicemiei la copiii a căror mame consumă canabis.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 04-04-2022 | creare: 04-04-2022 | Vizite: 326
Bibliografie
Babies exposed to cannabis in the womb may be at risk for obesity, high blood sugar, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/03/220331101458.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Expunerea timpurie la compuși de canabis reduce activitatea neuronală ulterioară la peștele zebră
  • Consumul de canabis pe termen lung, asociat cu modificări ale sănătății nervoase și imunitare
  • Cum afectează consumul de canabis sănătatea creierului?
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum