Intrebare - cannabis, etnobotanice, tristețe imensa, orice sentiment îl simt dus la extrem

11-05-2020
Alintuca
Nu este medic/terapeut
Alintuca
Salutari
Am 37 de ani, de 10 ani am consumat aproape zilnic Cannabis, îmi explic ca am consumat pentru a nu simți stresul și greutățile vieții și pentru a trece mai ușor peste probleme Am și neînțelegeri în familie, și asta este un motiv pentru care consumam În ultima 3 săptămâni de consum am luat etnobotanice în cantități foarte mari M-am oprit din consumul drogurilor de orice fel de 3 săptămâni A fost foarte greu 10 zile perioada în care am transpirat intens, nu am putut dormi, reacționam nervos. Acum nu mai simt nevoia de a consuma DAR simt o tristețe imensa, orice sentiment îl simt dus la extrem, nu mai socializez deloc (nici înainte nu eram prea comunicativ), anxietate, fără pofta de viata.
Țin sa precizez ca trăiesc în același mediu cu neintelegeri de familie.
Va rog frumos, cine îmi poate spune dacă trec printr-un episod psihotic sau depresie? Și dacă timpul poate rezolva problema mea sau am nevoie de medicamentație. Va multumesc
7 comentarii
1
12-05-2020, ora 10:05
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Un diagnostic sigur nu se pune decât în cabinet. După ce ați consumat atâți ani, e mai greu să vă reveniți fără medicație. Luați legătura cu un psihiatru care se ocupă de adicții. Ar fi bine dacă pe lângă medicație ați urma și niște ședințe de psihoterapie să vă ajute la o rezolvare mai rapidă.
0
12-05-2020, ora 14:24
Alintuca
Nu este medic/terapeut
Alintuca
Va mulțumesc frumos
0
12-05-2020, ora 15:46
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua

Din pacate consumul de substante doar va ajutat sa va pacaliti si sa ocoliti problema de fond. Care este...mediul. Atat timp cat nu rezolvati cauza veti trata doar simptomul.
O evaluare realizata de un psiholog sau psihiatru va poate ajuta, la care si eu recomand sa adaugati psihoterapie, pentru a intelege ce puteti face sa rezolvatii problemele cu care va confruntati.
0
12-05-2020, ora 17:45
Alintuca
Nu este medic/terapeut
Alintuca
Am inteles
Pana sa am aceasta problema eram sceptic în ceea ce privește mersul la psiholog dar acum cu siguranță o sa merg pentru ca vreau sa îmi dispară durerea aceasta sufleteasca și as primi ajutor de oriunde numai sa nu mai fie
Va multumesc
0
21-05-2020, ora 16:55
Psiholog Chițimuș Cristina
Psihologie, Iași
Psiholog Chițimuș Cristina
Buna ziua,

Ati procedat foarte bine renunțând la droguri. Acestea nu va ajuta sa va rezolvați problemele emotionale ci, din contra, le adancește. Sa nu va reapucati de consum oricat de greu v-ar fi. Nu treceti printr-un episod psihotic. Posibil sa suferiti de depresie si anxietate, dar un diagnostic acurat se pune doar in cabinet in urma evaluării psihologice. Nu ezitați si nu amânați să contactați un psiholog clinician in vederea efectuării unor sedinte de terapie psihologica, problema nu se rezolva de la sine, in timp. Psihologul vă va îndruma către psihiatru daca consideră că este necesar.
0
21-05-2020, ora 20:40
Alintuca
Nu este medic/terapeut
Alintuca
Va mulțumesc, as vrea sa zic ca de câteva zile ma simt extraordinar de bine, am început sa înțeleg fiecare zi fără droguri e o lupta câștigată de mine într-o lume reala Înțeleg acum ca ma minteam folosind droguri Încep încet sa simt bucuria vieții fără ele Sunt fericit sa spun ca nu simt nevoia de a mai folosi asa ceva
Din cauza ca nici nu puteam dormi mi-a fost prescris xerochel o jumătate de pastila seara
0
24-05-2020, ora 17:18
Psiholog Chițimuș Cristina
Psihologie, Iași
Psiholog Chițimuș Cristina
Buna ziua,

Felicitări! Sunteti pe drumul cel bun, asa trebuie să gânditi. Sa luati Seroquel asa cum v-a fost prescris de medic si sa nu-l intrerupeti fara a consulta doctorul.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: