Beneficii ale purtării unui aparat dentar

©

Autor:

Beneficii ale purtării unui aparat dentar
Advertorial oferit de Dr. Anca Oltean

Atunci când auzim sau vorbim despre aparatele dentare ne ducem cu gândul la medicul specialist, mai precis la cel ortodont. Ortodonția, ca specializare a medicinei dentare, tratează probleme specifice cavității orale și ale părților sale componente: dinții, maxilarele, gingiile și sistemele nervos și circulator aferente.

Tratamentele ortodontice implică, de cele mai multe ori, purtarea diverselor aparate dentare, de la cele clasice la gutierele transparente. Rolul acestor tratamente este de a îmbunătăți funcțiile și aspectul dinților, maxilarelor și feței. Așadar, acestea sunt parte a unor proceduri medicale ce se adresează diverselor anomalii constatate de medicul ortodont, cum sunt: înghesuirile dentare (cauzate fie de dinți prea mari, fie de oase maxilare mici), spațierile dentare (dinții sunt mai mici în raport cu diametrul maxilarelor ori sunt mai puţini dinţi pentru că nu au existat germeni dentari sau pentru că au rămas inclavaţi în os), ocluzia adâncă (dinții frontali superiori acoperă vertical mai mult de jumătate din înălţimea dinţilor frontali inferiori care apar mai înalţi şi pot avea contact cu gingia celor de sus sau chiar cu cerul gurii), protruzia dinților frontali superiori (aceștia sunt poziţionaţi înainte nu au contact cu dinţii fontali inferiori ceea ce determină o suprasolicitare a dinţilor posteriori şi, în timp, o îmbolnăvire a ţesuturilor lor de susţinere), ocluzia deschisă (dinții frontali superiori şi inferiori nu se ating în momentul „muşcăturii”), ocluzii încrucișate (dinții frontali superiori sunt înaintea celor inferiori), ocluzia inversă (dezvoltarea în exces a mandibulei (maxilarul inferior) sau/şi dezvoltarea mai redusă a maxilarului superior).

În ultimii ani, aplicarea noilor tehnologii în ortodonție a făcut mai rapidă și facilă stabilirea unui diagnostic, dar și a tratamentului potrivit pentru fiecare pacient în parte. Medicul specialist are astăzi la dispoziție instrumente de diagnostic avansate, care permit detectarea precoce a unor probleme, scanere intra-orale performante, cu tehnologie wireless, care permit acestuia o analizare precisă virtuală și tridimensională a danturii pacientului (nu doar dinții, dar și maxilarele, și gura în ansamblu), soluții integrate de analiză imagistică, care permit un grad mare de personalizare a tratamentului, ce se concretizează în fabricarea unor aparate dentare mult mai precise, deci eficiente. Imprimantele 3D încep să fie din ce în ce mai folosite la fabricarea aparatelor dentare de ultimă generație, mai ales că aplicațiile avansate de analiză și producție asigură acuratețea detaliilor, iar finisajele sunt de cea mai bună calitate. În ceea ce privește materialele din care sunt confecționate aparatele dentare, în decurs de câțiva ani s-a ajuns la folosirea în procesul de fabricație a unor materiale compozite, hibride (ceramică/rășini), care permit realizarea unor aparate mult mai durabile și cu un aspect cât mai aproape de cel natural, alături de metale precum nichelul sau un aliaj de cupru-titaniu, care reușesc să mențină mai bine dinții în forma dorită, datorită comportamentului acestor metale relativ la temperatura intra-orală.

Noi oferim pacienților noștri servicii ortodontice moderne și de calitate, în concordanță cu următoarele repere:

Ortodonția fără limită de vârstă.

Deși vârsta cea mai indicată pentru începerea tratamentului ortodontic este de 12 ani, corelată cu schimbarea tuturor dinților temporari (de lapte), cu excepția molarilor de minte, modificările în dezvoltarea normală a oaselor maxilare și/sau a dinților pot fi observate înaintea împlinirii acestei vârste. De aceea, recomandăm programarea unui prime examinări după vârsta de 4 ani, cel târziu până la 7 ani. Tratamentul aplicat va fi unul preventiv sau interceptiv, de la caz la caz, cu rezultate mult mai bune ulterior. Pentru tratarea problemelor diagnosticate la pacienții adulți, asigurăm atât aplicarea aparatelor fixe, cu bracket-uri pe feţele vestibulare (vizibile) ale dinţilor (metalice, din ceramică sau safir) sau pe feţele linguale (nevizibile) ale dinţilor, cât și a gutierelor transparente tip alignere: Clear Aligner, Invsalign, Arc Angel. Medicul ortodont va explica fiecărui pacient indicaţiile, limitele şi costul tratamentului cu fiecare dintre ele.

Ortodonția fără extracție.

Am căutat soluții terapeutice care să evite extracția în scop ortodontic a unor dinți sănătoși, în special premolari, pentru a permite obținerea spațiului necesar alinierii celorlalți dinți. Soluția terapeutică ce s-a potrivit cel mai bine exigențelor noastre, și pe care o recomandăm, este tehnica Sagital First. Această tehnică, adaptabilă atât copiilor, cât și adulților, presupune folosirea inițială a unui aparat simplu, minimalist (Carriere Motion), acționat de purtarea unor elastice pentru a permite crearea spațiului în zona frontală. Ulterior alinierea dinților poate fi făcută cu aparat fix sau cu gutiere tip alignere, în funcție de dorința pacientului.

Ortodonția invizibilă.

Știați că dinții pot fi îndreptați cu ajutorul unor aparate linguale, care se montează pe suprafaţa interioară a dinţilor, acolo unde nu pot fi văzute? Aceasta înseamnă că dantura ta se poate corecta fără să iţi faci griji că purtarea aparatului dentar ţi-ar putea afecta viaţa socială. Acest tratament ortodontic îl recomandăm pacienților adulți, a căror viață socială activă impune grija pentru aspectul estetic danturii.

Există tehnici de tratament pentru orice vârstă, iar rezultatele sunt spectaculoase nu numai medical, ci şi socio-profesional. Pentru a beneficia de cele mai bune soluții în vederea dobândirii unui zâmbet frumos dr. Anca Oltean medic primar ortodont, specializarea estetică dento-facială cu experiență în domeniu de 16 ani si peste 4,000 de cazuri tratate, vă așteaptă în cele 2 cabinete din București. Dr Oltean este primul medic român și singurul admis ca membru titular în cadrul WSLO (World Society of Lingual Orthodontics) si ESLO (European Society of Lingual Orthodontics), două dintre cele mai prestigioase societăți de ortodonție linguală din lume.

Pentru detalii, vizitați site-ul ancaoltean.ro, pagina de Facebook https://www.facebook.com/drAncaOltean/ și ne puteți scrie la adresa e-mail: smile@ancaoltean.ro.

Pentru programări, sunați la :0314.315.198 | 0754.341.179.

Adrese cabinete:
  • Şoseaua Mihai Bravu 281- CMDT Victor Babeș
  • Piața Națiunile Unite 3-5, Bl. A-Turn, Sc. A, Et. 2, Ap. 15.

Data actualizare: 15-12-2021 | creare: 15-12-2021 | Vizite: 322
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeasi sectiune: