Beneficiile plantelor medicinale asupra florei intestinale în cazul bolnavilor de cancer

©

Autor:

Beneficiile plantelor medicinale asupra florei intestinale în cazul bolnavilor de cancer
Într-o recenzie recentă publicată în Nutrients, cercetătorii explorează relațiile dintre plantele medicinale, microbiomul intestinal și cancer. Microbiomul intestinal, o colonie de bacterii din sistemul digestiv, este influențat de factori precum dieta, bolile și antibioticele. Disbioza intestinală, un dezechilibru în microbiomul intestinal, a fost legată de diferite afecțiuni de sănătate, inclusiv cancerul.
Revizuirea evidențiază beneficiile pentru sănătate ale plantelor medicinale, care conțin substanțe chimice active biologic, cum ar fi flavonoidele, acizii fenolici, alcaloizii, taninurile și terpenoizii. Acești compuși au proprietăți antiinflamatorii, antioxidante, antibacteriene și antineoplazice. Plantele medicinale au fost asociate cu o inflamație redusă și un risc scăzut de boli precum diabetul de tip 2 și cancerul de colon.

Autorii explorează legătura dintre plantele medicinale, microbiota intestinală și cancer. Disbioza intestinală este legată de o reducere a microbilor benefici și de o creștere a microorganismelor patogene. Cu toate acestea, anumite molecule alimentare găsite în plantele medicinale, cum ar fi fibrele alimentare, prebioticele și probioticele, pot influența pozitiv sănătatea intestinului și pot ajuta la prevenirea cancerului.

Revizuirea discută, de asemenea, molecule naturale specifice găsite în plantele medicinale, cum ar fi evodiamina, resveratrolul, daidzeina, baicalina, wogonozida și polifenolii din ceaiul verde, care au demonstrat efecte anticancerigene prin diferite mecanisme, inclusiv apoptoza, inhibarea căilor inflamatorii și modularea microorganismelor din intestin.

În plus, recenzia evidențiază proprietățile anticancerigene ale compușilor specifici găsiți în citrice și licopenul din fructele și legumele roșii. Quercetina din legume și fructe prezintă, de asemenea, potențialul de a inhiba angiogeneza și de a suprima anumite căi legate de dezvoltarea cancerului. În cele din urmă, s-a descoperit că sulforafanul din broccoli reglează expresia genelor și blochează căile specifice de semnalizare asociate cu creșterea cancerului.

În general, revizuirea subliniază potențialul plantelor medicinale de a influența microbiomul intestinal și de a exercita efecte anticancerigene, oferind informații valoroase pentru cercetările viitoare și potențialele strategii terapeutice.

sursa: News Medical
foto: PattPaulStudio / Shutterstock.com

Data actualizare: 03-08-2023 | creare: 03-08-2023 | Vizite: 371
Bibliografie
The impact of medicinal plants on the gut microbiome in cancer, link: https://www.news-medical.net/news/20230802/The-impact-of-medicinal-plants-on-the-gut-microbiome-in-cancer.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Planta care nu trebuie să lipsească din orice casă
  • Cheia inversării declinului cognitiv ar putea sta în plantele medicinale
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum