Biosense uChek - kit de diagnostic portabil ce utilizează o aplicație pe telefon

©

Autor: Redacția ROmedic

Biosense uChek - kit de diagnostic portabil ce utilizează o aplicație pe telefon
Biosense uChek este un sistem semi-automat de diagnostic portabil, care funcționează pe baza unei aplicații pe telefon. Acesta are capacitatea de a realiza o serie de teste, de la cele de rutină (cum ar fi analiza urinei) până la teste specializate, precum determinarea zahărului din sânge. Practic un singur dispozitiv poate realiza toate următoarele analize:
  • 10 parametri de rutină ai urinei (glucoza, bilirubina, pH, cheton, proteine, sânge, gravitatea specifică, leucocite, nitriți și urobilinogen)
  • 2 parametri pentru determinarea raportului albumină – creatinină
  • glucoza din sânge.

Sistemul este format dintr-un dispozitiv de citire și o bandă pe care se aplică proba biologică (sânge, urină). Aceste benzi sunt realizate astfel încât culoarea lor să se intensifice sau să devină mai slabă în funcție de concentrația probei. Camera smartphone-ului este folosită pentru detectarea acestor modificări de culoare și determinarea concentrației probelor. Principiul de funcționare este cel al fotometriei de reflectanță.

Dispozitivul are o precizie ridicată și o interfață intuitivă, putând fi utilizat cu ușurință. Deși se recomandă alimentarea cu energie a acestuia în timpul realizării testelor, sistemul poate funcționa o anumită perioadă de timp fără să fie conectat la o sursă de energie ( se pot face până la 40 de teste), ceea ce îl face extrem de util pentru utilizare în spații unde nu există acces la energie.

Rezultatele testelor se sincronizează de fiecare dată când softul smartphone-ului detectează o rețea wifi și pot fi trimise pe email. Sistemul oferă totodată posibilitatea păstrării unui istoric al analizelor pe un portal online, prin opțiunea uChek analytics.

Sursa: Biosense

Data actualizare: 26-11-2019 | creare: 09-01-2015 | Vizite: 1717
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!