O păturică specială pentru protejarea prematurilor împotriva bolilor pulmonare

©

Autor:

O păturică specială pentru protejarea prematurilor împotriva bolilor pulmonare

O echipă de cercetători de la Universitatea din Merced, California, a creat o păturică specială din silicon, care ar putea avea un impact pozitiv ridicat pentru sănătatea prematurilor în perioada cât se află în incubator.

Păturica nu este destinată învelirii copiilor, ci a tuburilor prin care este adus aer cald și umidificat în incubator, cu scopul de a le menține la o temperatură constantă și a reduce astfel condensul. Plămânii în dezvoltare ai micuților au nevoie de aerul umidificat, însă condensul care se formează în incubator creează un mediu propice dezvoltării bacteriilor infecțioase, pe care prematurii le inhalează.


Pneumonia asociată ventilaţiei mecanice este una dintre probleme de sănătate frecvente care pot să apară în acest context, putând avea complicații fatale pentru prematuri. Dacă eforturile anterioarte pentru a reduce aceste riscuri la prematuri au vizat în principal dispozitivul care încălzește și umidifică aerul, cercetătorii californieni au găsit soluția păturicii din silicon, care se înfășoară în jurul tuburilor de aer, menținându-le la o temperatură constantă tot timpul.

Dispozitivul a fost testat în laborator și a redus condensul. Momentan este în curs de patentare și se caută fonduri pentru crearea prototipului.

Sursa: Medical Xpress


Data actualizare: 13-05-2016 | creare: 13-05-2016 | Vizite: 1951
Bibliografie
A baby blanket that helps preemies breathe, link: https://medicalxpress.com/news/2016-05-baby-blanket-preemies.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Nașterea cât mai aproape de termen, importantă pentru creierul nou-născutului
  • Uter artificial creat pentru dezvoltarea mieilor născuți prematur
  • A fost creat un uter artificial pentru prematuri
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum