Ceaiul verde previne glaucomul
Data publicării: 24-04-2010
In premiera, experti oftalmologi de la Universitatea din Hong Kong au constatat ca retina si alte tesuturi ale ochilor absorb substante din ceaiul verde - catehine - care pot preveni dezvoltarea glaucomului, precum si a altor alte boli periculoase ale ochilor, foarte raspandite in zilele noastre.
Pana la aceasta descoperire, nu era clar daca catehinele din bautura pot sa ajunga din tractul gastro-intestinal in tesutul ocular.
Biologii au realizat un experiment de laborator pe soareci, carora li s-a dat sa bea ceai verde. Analiza tesuturilor ochiului a aratat clar ca structurile acestui organ absorb o cantitate mare de catehine.
Efectul pozitiv al catehinelor din ceaiul verde in procesul de reducere a stresului oxidativ in ochi dureaza pana la 20 de ore. Consumul de ceai verde previne stresul oxidativ si diminueaza potentialul de dezvoltare a glaucomului, este concluzia oculistilor.
Sursa: Agerpres,
24-04-2010, Vizualizari 488