Ceaiul verde previne glaucomul

Data publicării: 24-04-2010

Oamenii de stiinta au confirmat ca substantele utile din compozitia ceaiului verde, cunoscut pentru proprietatile sale antioxidante puternice, patrund in tesutul ochilor si ajuta la prevenirea dezvoltarii mai multor boli, relateaza vineri Xinhua.

In premiera, experti oftalmologi de la Universitatea din Hong Kong au constatat ca retina si alte tesuturi ale ochilor absorb substante din ceaiul verde - catehine - care pot preveni dezvoltarea glaucomului, precum si a altor alte boli periculoase ale ochilor, foarte raspandite in zilele noastre.

Pana la aceasta descoperire, nu era clar daca catehinele din bautura pot sa ajunga din tractul gastro-intestinal in tesutul ocular.

Biologii au realizat un experiment de laborator pe soareci, carora li s-a dat sa bea ceai verde. Analiza tesuturilor ochiului a aratat clar ca structurile acestui organ absorb o cantitate mare de catehine.

Efectul pozitiv al catehinelor din ceaiul verde in procesul de reducere a stresului oxidativ in ochi dureaza pana la 20 de ore. Consumul de ceai verde previne stresul oxidativ si diminueaza potentialul de dezvoltare a glaucomului, este concluzia oculistilor.
Sursa: Agerpres, 24-04-2010, Vizualizari 488
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.