Cele mai simple reguli de igienă personală te țin departe de îmbolnăviri

©

Autor:

Cele mai simple reguli de igienă personală te țin departe de îmbolnăviri
Advertorial oferit de MediHelp International

Situația actuală, prin care Organizația Mondială a Sănătății a ridicat COVID-19 la rangul de pandemie, scoate în evidență importanța regulilor simple de igienă personală care pot ajuta oamenii să se ferească de această amenințare. Prin declararea sa la stadiul de pandemie, Organizația Mondială a Sănătății avertizează că virusul se răspândește la nivelul mai multor țări de pe mai multe continente, iar lipsa de imunitate a oamenilor în fața virusului reprezintă un pericol pentru sănătatea publică din fiecare țară.

Presiunea pe care o exercită o astfel de situație obligă instituțiile medicale naționale și internaționale să adopte măsuri cât mai variate și mai drastice pentru a opri transmiterea virusului, dar sarcina de a lupta cu COVID-19 nu le revine doar acestora, ci și cetățenilor. Cel mai adesea, COVID-19 se transmite prin contactul apropiat cu o persoană deja infectată, prin picăturile din tractul respirator eliminate în momentul strănutului sau tusei. O altă modalitate de transmitere este contactul cu suprafețele contaminate, iar ulterior atingerea feței cu mâinile murdare. Virusul pătrunde în organism prin ochi, nas sau gură și are o perioadă de incubație de 5-14 zile. Din cauza lejerității cu care se transmite, fiecare persoană trebuie să înțeleagă că adoptarea tuturor măsurilor de siguranță este necesară pentru a preveni contactarea COVID-19.

Respectarea celor mai elementare reguli de igienă personală reduce semnificativ șansele de îmbolnăvire și ajută la micșorarea curbei de transmitere a virusului de la o persoană la alta. Astfel, pe lângă evitarea spațiilor publice, adoptarea mai strictă a regulilor de igienă personală în următoarea perioadă reprezintă o măsură de precauție extrem de importantă. Lista celor mai importante reguli de igienă pe care fiecare persoană trebuie să le respecte pentru a diminua pericolul de contactare a virusului, iar ulterior de răspândire a acestuia, cuprinde:

1. Spălarea mâinilor cât mai des – una dintre cele mai importante măsuri de combatere a COVID-19, din moment ce mâinile intră în contact permanent cu o mulțime de suprafețe care pot fi contaminate. Spălare mâinilor se face obligatoriu cu apă și săpun pentru cel puțin 30 de secunde. Pentru a fi eficientă, spălarea mâinilor trebuie să urmeze câțiva pași simpli, dar extrem de importanți:
  • a. După udarea mâinilor și adăugarea săpunului, mâinile se freacă puternic una de cealaltă.
  • b. Se masează viguros spatele palmelor
  • c. Urmează spălarea zonei dintre degetele ambelor mâini
  • d. Se freacă energic podul palmei cu degetele celeilalte mâini
  • e. Se spală bine și degetul mare al fiecărei mâini și încheieturile
  • f. De asemenea, este foarte importantă și curățarea unghiilor

Spălatul pe mâini este indicat și după contactul cu animalele de companie, deși nu există până în acest moment dovezi că acestea ar putea transmite virusul.

2. Evitarea atingerii feței cu mâinile – chiar dacă mâinile sunt curățate, există pericolul ca virusul să se transmită prin intermediul ochilor, nasului sau a gurii. Deși principala modalitate de transmitere a virusului este cea pe cale respiratorie, atingerea feței cu mâinile contaminate favorizează contactarea virusului.

3. Dezinfectarea tuturor suprafețelor cu substanțe pe bază de clor sau alcool – atât la birou sau în spațiul de muncă, dar și acasă, este indicată dezinfectarea suprafețelor cu care o persoană intră des în contact. Acest lucru va ajuta la menținerea constantă a unui mediu curat, care nu va favoriza transmiterea virusului.

4. Evitați spațiile aglomerate – transmițându-se în principal prin aer, adunările mari de persoane constituie una dintre principalele cauze ale răspândirii virusului. În mijloacele de transport în comun, ținerea de bare se poate face cu ajutorul unui șervețel pentru a evita contactul direct, iar imediat după coborâre se poate utiliza un dezinfectant pe bază de alcool pentru curățarea mâinilor.

5. Acoperirea nasului și a gurii în cazul strănutului sau tusei – această măsură este extrem de importantă pentru a limita gradul de transmitere în aer a picăturilor de salivă care pot conține și transmite virusul. După strănut sau tuse, șervețelul folosit pentru acoperirea gurii sau a nasului trebuie aruncat cu grijă la coșul de gunoi. O alternativă pentru șervețelul de unică folosință este strănutul sau tusea în cotul îndoit.

Respectarea acestor reguli simple de igienă personală este foarte importantă într-un asemenea context, dar adoptarea lor înseamnă o măsură de prevenție și în cazul epidemiei de gripă sezonieră, nu doar în situația specifică a răspândirii COVID-19.

În ceea ce privește măsurile de prevenție, o asigurare medicală privată oferă numeroase beneficii în această luptă împotriva noului tip de coronavirus.

Cum poate o asigurare medicală privată să te ajute pentru a evita contactarea coronavirusului?

În primul rând, prin intermediul unei asigurări medicale posesorul beneficiază de un instrument pe termen lung prin care are parte de serviciile medicale de care are nevoie într-un timp de așteptare redus, la instituția medicală pe care și-o alege. O asigurare medicală privată pune accent pe medicina de prevenție, acoperind costul investigațiilor periodice și astfel posesorul poliței își menține o stare de sănătate bună, nefiind luat prin surprindere de afecțiuni care nu sunt diagnosticate la timp. De aceea, datorită unei stări bune de sănătate, în cazul epidemiilor sau pandemiilor, o persoană are șanse mai mari să evite contactarea unui virus sau să facă parte dintr-o grupă de risc.

Ce beneficii oferă o asigurare medicală privată în cazul îmbolnăvirii cu COVID-19?

Deși pandemiile sunt considerate situații de excludere, polițele de asigurare MediHelp Internațional acoperă costurile asociate cu îmbolnăvirea cu COVID-19. Astfel, costurile aferente tratamentului vor fi rambursate, indiferent dacă tratamentul a fost efectuat în țară sau în străinătate. În situația în care polița cuprinde astfel de beneficii, în momentul descoperirii unui vaccin împotriva COVID-19, costul acestuia va fi acoperit de asigurare. Testarea împotriva COVID-19 nu este inclusă, dar în situația în care pacientul prezintă simptome gripale, costurile pentru diagnosticare și tratament pot fi acoperite conform beneficiilor alese de pacient la încheierea poliței. De asemenea, asigurații vor putea cere îngrijire de urgență în situațiile specifice în care polița lor de asigurare prevede un astfel de beneficiu.

Data actualizare: 01-04-2020 | creare: 01-04-2020 | Vizite: 326
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeasi sectiune: