Consultatii gratuite de Ziua Internationala a Ingrijirii Urechii

©

Autor: Redacția ROmedic

Advertorial oferit de RIA Clinic Amzei

Surditatea este handicapul senzorial cel mai frecvent. Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca, la nivel mondial, 360 milioane de persoane sufera de pierderea auzului, o cauza de dizabilitate care afecteaza inclusiv 32 milioane de copii. Tot Organizatia Mondiala a Sanatatii considera ca jumatate din aceste cazuri ar fi putut fi evitate daca populatia ar fi fost informata corect asupra modului corect de ingrijire al urechilor.

Urechile trebuie curatate doar la exterior, ele avand proprietatea de autocuratare, adica ceara produsa inauntru este impinsa spre exterior de miscarile de mestecare si inghitire pe care le facem. Pentru sanatatea urechii este absolut interzisa introducerea oricarui obiect inauntru, de genul betisoare de urechi, scobitori sau ace de siguranta. Nici macar degetele nu au ce cauta in ureche.

Un al doilea lucru care trebuie stiut este acela ca urechile nu curg. Daca avem o ureche care curge, trebuie sa consultam un specialist, deoarece poate fi prezenta o infectie, care netratata se poate croniciza. Otita medie cronica este cea mai frecventa cauza de pierdere a auzului.

Alta cauza de scadere a auzului este expunerea la zgomote puternice. Atunci cand ascultam muzica in casti, persoanele din jurul nostru nu ar trebui sa auda aceasta muzica. Daca o aud, inseamna ca este prea tare. Alte situatii care ne expun la riscul scaderii auzului sunt:
  • mersul in cluburi si la concerte (nivelul de zgomot de la un concert rock poate ajunge la 120 decibeli – tot ce depaseste 85 decibeli poate fi periculos pentru auz) sau
  • expunerea profesionala la sunete puternice, cum se intampla de exemplu la persoanele care lucreaza in constructii.

De asemenea, trebuie sa stim sa recunoastem semnele de inceput ale scaderii de auz:
  • dificultate in a auzi o conversatie intr-un mediu zgomotos (cum ar fi un restaurant aglomerat)
  • tendinta de a-i ruga pe ceilalti sa repete ce au spus
  • setarea volumului televizorului mai tare decat normal
  • dificultati in a conversa la telefon.

Stiind toate aceste lucruri, trebuie sa nu ezitam sa consultam un medic specialist ORL o data la doi ani pentru o evaluare a auzului sau de fiecare data cand apare un simptom legat de ureche sau auz.

Data de 3 martie a fost decretata de Organizatia Mondiala a Sanatatii Ziua Internationala a Ingrijirii Urechii. RIA Clinic Amzei marcheaza aceasta zi oferind in saptamana 10-17 martie 2014 consultatii gratuite pentru depistarea scaderii auzului si a patologiei urechii.

Pentru informatii si programari sunteti rugati sa ne sunati la numarul de telefon 0372.77.99.99.

Mai multe informatii gasiti si la adresa www.riaclinic.ro sau facebook.com/riaclinic

Data actualizare: 03-03-2014 | creare: 03-03-2014 | Vizite: 928
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeasi sectiune: