Consumul de cafea crește dorința de a fuma: mecanismul care explică asocierea
©
Autor: Domșa Dariana
Substanțele găsite în cafea afectează activitatea receptorilor de nicotină din creier, consecința directă fiind o creștere a dorinței de a fuma, potrivit concluziilor unui studiu recent. Compușii chimici din boabele de cafea prăjite ar putea ajuta la ușurarea efectelor poftei de nicotină de dimineață, potrivit cercetărilor realizate de oamenii de știință de la Universitatea din Florida.
Studiul, efectuat pe celule de cultură, a ajutat la identificarea a doi compuși din cafea care influențează activitatea unor receptori de nicotină cu sensibilitate ridicată din creier. La persoanele fumătoare, receptorii pot fi hipersensibili în urma unei perioade scurte de renunțare la nicotină. În cadrul experimentelor, oamenii de știință au aplicat o soluție de cafea prăjită pe celulele care exprimă un anumit receptor uman de nicotină.
Descoperirile au arătat, de asemenea, faptul că unul dintre compușii organici din cafea poate ajuta la restabilirea disfuncției receptorilor de nicotină care crește dorința fumătorilor de nicotină. Compusul, cunoscut sub numele de n-MP, poate ajuta la reducerea poftei de nicotină apărută dimineață.
Deși descoperirile nu au fost testate la oameni, concluziile studiului ajuta la înțelegerea modului în care substanțele din cafea afectează receptorii de nicotină din creier. Autorii studiului actual recomandă oamenilor de știință efectuarea unor investigații suplimentare cu scopul investigării mecanismelor care determină sevrajul nicotinei pe modele animale.
sursa: Science Daily
Studiul, efectuat pe celule de cultură, a ajutat la identificarea a doi compuși din cafea care influențează activitatea unor receptori de nicotină cu sensibilitate ridicată din creier. La persoanele fumătoare, receptorii pot fi hipersensibili în urma unei perioade scurte de renunțare la nicotină. În cadrul experimentelor, oamenii de știință au aplicat o soluție de cafea prăjită pe celulele care exprimă un anumit receptor uman de nicotină.
Descoperirile au arătat, de asemenea, faptul că unul dintre compușii organici din cafea poate ajuta la restabilirea disfuncției receptorilor de nicotină care crește dorința fumătorilor de nicotină. Compusul, cunoscut sub numele de n-MP, poate ajuta la reducerea poftei de nicotină apărută dimineață.
Deși descoperirile nu au fost testate la oameni, concluziile studiului ajuta la înțelegerea modului în care substanțele din cafea afectează receptorii de nicotină din creier. Autorii studiului actual recomandă oamenilor de știință efectuarea unor investigații suplimentare cu scopul investigării mecanismelor care determină sevrajul nicotinei pe modele animale.
sursa: Science Daily
Data actualizare: 22-08-2022 | creare: 22-08-2022 | Vizite: 278
Bibliografie
Coffee and cigarettes: Research sheds new light on nicotine and morning brew, https://www.sciencedaily.com/releases/2022/08/220817135444.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- O nouă descoperire ar putea îmbunătății capacitatea consumatorilor de alcool de a-și menține echilibrul
- Cannabisul alterează metilarea ADN-ului, având implicații dincolo de riscurile fumatului
- Afecțiuni severe ale sistemului respirator, mai frecvente la fumătorii de marijuana decât la cei care fumează țigări tradiționale
- Dependența de droguri poate fi determinată de factori genetici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Despre flegma
- Stare de oboseala
- Sinus deschis?
- Hipertensiune arteriala, dislipidemie, varice, fumez maxim 7 tigari pe zi. Cataracta?
- Probleme fumat
- Fumatul, scaun cu sange...
- Fumatul cauzeaza impotenta
- Implant fumator
- Cafea cu lapte - o combinație gresita sau nu?