Consumul de cafea crește dorința de a fuma: mecanismul care explică asocierea

©

Autor:

Consumul de cafea crește dorința de a fuma: mecanismul care explică asocierea
Substanțele găsite în cafea afectează activitatea receptorilor de nicotină din creier, consecința directă fiind o creștere a dorinței de a fuma, potrivit concluziilor unui studiu recent. Compușii chimici din boabele de cafea prăjite ar putea ajuta la ușurarea efectelor poftei de nicotină de dimineață, potrivit cercetărilor realizate de oamenii de știință de la Universitatea din Florida.
Studiul, efectuat pe celule de cultură, a ajutat la identificarea a doi compuși din cafea care influențează activitatea unor receptori de nicotină cu sensibilitate ridicată din creier. La persoanele fumătoare, receptorii pot fi hipersensibili în urma unei perioade scurte de renunțare la nicotină. În cadrul experimentelor, oamenii de știință au aplicat o soluție de cafea prăjită pe celulele care exprimă un anumit receptor uman de nicotină.

Descoperirile au arătat, de asemenea, faptul că unul dintre compușii organici din cafea poate ajuta la restabilirea disfuncției receptorilor de nicotină care crește dorința fumătorilor de nicotină. Compusul, cunoscut sub numele de n-MP, poate ajuta la reducerea poftei de nicotină apărută dimineață.

Deși descoperirile nu au fost testate la oameni, concluziile studiului ajuta la înțelegerea modului în care substanțele din cafea afectează receptorii de nicotină din creier. Autorii studiului actual recomandă oamenilor de știință efectuarea unor investigații suplimentare cu scopul investigării mecanismelor care determină sevrajul nicotinei pe modele animale.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 22-08-2022 | creare: 22-08-2022 | Vizite: 299
Bibliografie
Coffee and cigarettes: Research sheds new light on nicotine and morning brew, https://www.sciencedaily.com/releases/2022/08/220817135444.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Evaluarea dependenței de nicotină
  • Avantajele renunțării la fumat
  • Luarea în greutate după renunțarea la fumat
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum